Perillosa persecució dels Mossos per la C-32 per detenir tres lladres reincidents

Han pogut detenir tres persones que havien fet, la mateixa nit, tres encastaments a Vilafranca, Martorell i Sitges | Es van escapar a peu després d'abandonar el cotxe a l'autopista i van ser detinguts al bosc

Els Mossos d'Esquadra han resolt tres robatoris que el passat 19 de setembre es van produir en només quatre hores una empresa a Martorell, una botiga de telefonia a Vilafranca del Penedès i una de roba a Sitges. Una persecució de pel·lícula per l'autopista C-32 va permetre detenir els tres lladres.

La banda itinerant va perpetrar els robatoris amb el mètode de l'encastament, és a dir, fent impactar un cotxe contra la botiga per poder-hi accedir de manera ràpida i fer-se amb el botí amb el temps que s'activa l'alarma i arriba la policia. Però els tres lladres, tot i que van poder perpetrar tres robatoris, han acabat detinguts pels Mossos d'Esquadra. Són tres homes de nacionalitats espanyola, argentita i marroquina i la policia catalana els hi imputa els presumptes delictes de robatori amb força a establiments.

El tercer encastament, el darrer robatori

La matinada del 19 de setembre els Mossos van rebre la trucada d'alerta que s'estava produint un encastament en una botiga de roba del carrer Sant Francesc de Sitges. Una de les dotacions policials que es van adreçar al lloc dels fets, gràcies a la col·laboració dels testimonis, va localitzar el turisme quan fugia del robatori en direcció Barcelona per la C-32.

Imatge del cotxe robat que han encastat contra la botiga de roba de Sitges.
Imatge del cotxe robat que han encastat contra la botiga de roba de Sitges. | CatalunyaDiari.cat

Persecució de pel·lícula per l'autopista C-32

La patrulla que va anar fins al lloc va intentar aturar el vehicle dels lladres però els seus ocupants van fer cas omís de les indicacions dels agents i van fugir a gran velocitat pels carrers de la vila fins a l'autopista, amb un risc evident per a les persones. Durant la fugida van estar a punt d'atropellar a dues persones tot i que van poder saltar i evitar ser ferits. Els agents dels Mossos van col·locar-se al costat del vehicle però el conductor en lloc d'aturar-se va colpejar diverses ocasions el vehicle policial amb intenció de fer-lo fora de la carretera. Segons els Mossos, els lladres van augmentar l'agressivitat en la conducció posant en greu risc la vida de la resta d'usuaris que hi circulaven.

Ja al mig de l'autopista, quan van veure que no podien escapar-se de la patrulla policial, van abandonar el cotxe i van començar a córrer per la carretera, creant una situació d'inseguretat greu pels vehicles que circulaven per aquesta via ràpida. Els Mossos van seguir els lladres fins a una zona boscosa del Garraf, muntanya amunt, amb la col·laboració la Policia Local de Sitges i al final van poder tenir els tres homes, que estaven mig amagats pel bosc. A l'interior del vehicle que van deixar abandonat els lladres, els policies van trobar gran quantitat de peces de roba provinents de la botiga que van assaltar, valorades en 80.000 euros.

Imatge de dos dels lladres a l'interior de la botiga de Sitges, el darrer robatori.
Imatge de dos dels lladres a l'interior de la botiga de Sitges, el darrer robatori. | CatalunyaDiari.cat

 

La Divisió d'Investigació Criminal de Sant Feliu de Llobregat van poder comprovar que els tres detinguts a Sitges estaven relacionats amb dos encastaments de característiques similars que s'havien produït la mateixa nit, en un interval de només quatre hores, en una empresa a Martorell i en una botiga de telefonia a Vilafranca del Penedès. Els lladres havien fet a Martorell, on van abandonar el vehicle que havien fet servir per assaltar la botiga, fent-lo impactar a la porta d'accés. Van fer seguir el mateix patró per accedir a una botiga de telefonia mòbil a Vilafranca del Penedès amb un segon vehicle, que també van abandonar. Els investigadors van comprovar que els lladres havien comès la mateixa nit els tres encastaments amb tres vehicles diferents que havien robat prèviament.

Els tres lladres, a presó

Un dels tres detinguts pels Mossos tenia antecedents per delictes similars. Segons han explicat fonts de la policia catalana, havia participat en sis encastaments i en el robatori de vuit turismes. Un dels altres detinguts també tenia antecedents i havia estat detingut el mes de juny d'aquest 2018 per un robatori amb força en un establiment. Els tres van passar a disposició del jutge de guàrdia i han acabat ingressant a presó.


Comentaris

envia el comentari