rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Ana Julia va matar Gabriel entre una i dues hores després de segrestar-lo

L'informe forense assenyala que el menor ja havia mort quan es va presentar la denúncia per la seva desaparició
Gabriel Cruz Ramírez en una imatge d'arxiu | Cedida

 

El petit Gabriel Cruz va morir entre «una i dues hores» després de desaparèixer quan sortia de la casa de la seva àvia a la pedania de Las Hortichuelas, a Almeria. Com a mínim això és el que apunta l'informe forense que ha realitzat l'institut de Toxicologia de Sevilla, i que ha publicat 'La Voz de Almería'. 

 

En concret, es confirma que el nen va morir poc després de la seva desaparició, com ja van assenyalar les primeres conclusions. Segons l'informe, el segrest no es va allargar massa, i tot fa pensar que el menor de 8 anys va morir fins i tot abans de presentar-se la denúncia per la seva desaparició davant la Guàrdia Civil. 

Un dels detalls que ha portat els forenses a aquesta conclusió ha estat l'anàlisi de les restes de menjar recollides de l'estómac del nen, per veure si havia estat alimentat durant el segrest. El que van descobrir, però, va ser que corresponien al menjar que havia ingerit a casa de la seva àvia, poc abans de desaparèixer. 

 

Mort poc després de desaparèixer

Cal recordar que Gabriel Cruz va sortir de la seva àvia al voltant de les 15.30 hores, amb la intenció d'anar a la dels seus cosins, i no es va saber res sobre ell. I és que poc després d'abandonar la casa Ana Julia Quezada el va segrestar, i el va portar a la finca de Rodalquilar, on va acabar matant-lo. Li va tapar la boca i el nas, i va amagar el cos del nen en un pou que havia cavat unes hores abans de la desaparició. 

Nou homenatge del ministre de l'Interior als pares de Gabriel

Cal dir que el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat dimecres que la Guàrdia Civil treballa «amb la celeritat més gran i amb la màxima precisió» per tancar la investigació policial. Durant una intervenció a Almeria, Zoido ha explicat que els investigadors s'esforcen al màxim per, «com més aviat possible», completar «totes les proves que queden» pendents en el cas. Això sí, recordem que l'operació, que va rebre el nom d'operació 'Nemo', continua sota secret de sumari, dictat pel magistrat Rafael Soriano. 

 

Amb tot, Juan Ignacio Zoido ha volgut fer un petit homenatge als pares del menor, Ángel Cruz i Patricia Ramírez, destacant que «tot i viure una situació duríssima, mai van perdre la racionalitat». «Crec que la situació a la qual s'han enfrontat és la més dura en la qual un ésser humà es pot veure, i ens han donat una lliçó de vida i d'humanitat», ha destacat el ministre. 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris