El petit Julen va morir a causa de les lesions patides durant la caiguda al pou

L'informe definitiu de l'autòpsia confirma les principals hipòtesis, i nega que la defunció hagi estat conseqüència dels cops de la piqueta durant els rescats

Els pares de Julen després de saber que els miners havien localitzat el petit sense vida
Els pares de Julen després de saber que els miners havien localitzat el petit sense vida | CatalunyaDiari.cat

L'informe final de l'autòpsia del petit Julen, el nen de dos anys que va caure a un pou a Totalán, a Màlaga i va ser rescatat sense vida, confirma que el petit va morir com a conseqüència dels cops patits durant la caiguda, tal com avança 'Antena 3'.  Aquest informe definitiu de l'autòpsia de Julen acaba amb tots els dubtes i confirma que el petit no va morir pels cops de la piqueta dels equips de rescats.

Va morir el mateix dia de la caiguda

Després de gairebé tres mesos de treballs en l'autòpsia del nen, es confirma que la causa de la mort va ser la caiguda al pou, el mateix dia de l'incident. El petit Julen va morir per un traumatisme cranioencefàlic i perimedul·lar, amb dues fractures, una a la zona occipital i l'altra a la regió temporal esquerra.

Segons els metges forenses que han presentat l'informe de l'autòpsia de Julen, la mort es va produir de forma gairebé immediata, instants més tard que el nen caigués al pou. Aquest informe descarta la tesi de la defensa de l'amo de la finca, qui defensava que la mort del nen va produir-se a causa dels cops de piqueta dels equips de rescat durant l'operació.

Es descarta l'argument de l'amo de la finca

Així doncs, l'informe definitiu que descarta definitivament l'argument de l'amo de la finca, apunta que la data de la mort se situa al voltant de les 13.50 hores, «pocs minuts» després de la caiguda al pou, mentre que no es va començar a utilitzar la piqueta fins a les 17.30 hores, unes quatre hores després de la mort de Julen.

El petit Julen va caure el diumenge 13 de gener a un pou de només 25 cm de diàmetre i d'uns 70 metres de profunditat. El seu cos va ser trobat la matinada del dissabte 26 de gener a les 01.25 hores, després de dies sencers cavant un túnel paral·lel i una galeria que els unia. El rescat de Julen es va convertir en una de les operacions més complicades per falta d'oxigen i llum i per la presència de minerals de gran duresa.


Comentaris

envia el comentari