El petit Nicolás pot acabar a presó

És investigat pels delictes d'usurpació de funcions públiques, delicte continuat de falsedat de documentació oficial i delicte continuat d'estafa

Imagen del pequeño Nicolás en los juzgados.
Imagen del pequeño Nicolás en los juzgados | España Diario

El petit Nicolás s'enfronta a una condemna de sis anys de presó, com a conseqüència dels delictes d'usurpació de funcions públiques, delicte continuat de falsedat de documentació oficial i delicte continuat d'estafa, tal com sol·licita en un escrit el fiscal de la investigació.

En un document difós per 'El Mundo', s'informa de la petició apareguda des del jutjat d'Instrucció número 2 de Madrid, a causa de la denúncia presentada per l'empresari Francisco Martínez de la Hidalga, qui va al·legar haver estat estafat i enganyat per la jove figura mediàtica.

Des de la Moncloa fins al CNI

Els fets es remunten l'any 2014, quan el petit Nicolás es va fer passar per intermediari del Govern espanyol per ajudar a De la Hidalga a vendre una propietat. Per demostrar les seves suposades influences, l'acusat entregava documents amb la capçalera de la Moncola.

De la mateixa manera, assistia a les reunions amb vehicles que simulaven ser oficials i compartia fotografies a les seves xarxes socials on apareixia amb importants figures públiques com l'expresident José María Aznar, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre o en una recepció del Rei.

Una vegada havia obtingut la confiança de l'empresari, ambdós es va reunir amb el director d'una sucursal bancària madrilenya, on el petit Nicolás va demanar l'abonament dels gestos de gestions d'intermediació, els quals va valorar en 300.000 euros.

Mentre es duia a terme la reunió i transacció, l'investigat va continuar aportant detalls de la seva vida privada per continuar emmascarat, assegurant que en aquell moment treballava com agent del Cos Nacional d'Intel·ligència i que també fungia com assessor de la llavors vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría.

Imagen del pequeño Nicolás junto a su abogada.
Imagen del pequeño Nicolás junto a su abogada. | España Diario

El descobriment del petit Nicolás

Mesos després, l'octubre d'aquell mateix any, el petit Nicolás va assegurar a De la Hidalga que Hisenda realitzaria un embarg als seus comptes, motiu pel qual l'empresari va decidir retirar tot el seu capital. Va ser llavors quan el director de l'entitat va advertir-lo que podia tractar-se d'un engany.

Una vegada es va obrir la investigació, funcionaris de la Unitat d'Assumptes Interns van procedir a la detenció de l'ara acusat, a qui també se li va confiscar «una placa emblema de la Policia Municipal de Madrid i una placa emblema de la Guàrdia Civil».

De la mateixa manera, van trobar-li documents de temàtiques diverses com «immunitat diplomàtica», del «Banc Nacional de Guinea», d'un «préstec amb garantia de la finca La Alamedilla» i del mateix empresari Martínez de la Hidalga, al que havia intentat estafar.


Comentaris

envia el comentari