La petita Laia va patir abusos sexuals i va morir asfixiada segons l'autòpsia

La nena va sortir de casa dels seus avis, però va ser interceptada per l'assassí

Imatge del carrer on va tenir lloc l'assassinat de la jove de 13 anys
Imatge del carrer on va tenir lloc l'assassinat de la jove de 13 anys | CatalunyaDiari.cat

La petita Laia va patir abusos sexuals, i finalment va morir asfixiada, segons ha confirmat l'autòpsia de forma oficial aquest dimecres. La nena va sortir de casa dels seus avis, situada en el número 26 de l'avinguda de Cubelles de Vilanova i la Geltrú, quan va ser interceptada per l'assassí. L'home, cuiner de professió però actualment a l'atur, separat, cocaïnòman i conegut per haver protagonitzat episodis violents en el passat, va raptar la nena, i finalment la va matar.

Des d'un primer moment el seu pare, que l'esperava amb el cotxe a fora de l'edifici, i altres familiars van sospitar del detingut. Després d'anar porta per porta per veure si trobaven la petita, van arribar en un moment donat a la del presumpte assassí, i l'actitud sospitosa d'aquest els va fer dubtar encara més. Finalment, i després d'accedir a l'immoble, van trobar el cadàver de la nena sota un matalàs en una de les habitacions, amb signes d'haver patit una mort violenta. 

Els forenses necessitaven més proves per confirmar-ho

A última hora de dimarts l'autòpsia va confirmar una de les pitjors hipòtesis sobre l'assassinat: l'estrangulament. En el moment en què els familiars van trobar el cadàver de la menor van observar que presentava marques al coll, a més de ferides d'arma blanca. L'informe forense va assenyalar que la causa de la mort va ser l'asfíxia, i també deixava oberta la possibilitat que Laia també hagués patit abusos sexuals, succés que finalment ha estat confirmat aquest dimecres després de la realització de més proves.

Un testimoni va quedar molt impressionat per l'escena del crim

Amb banda d'això, avui hem sabut més detalls sobre la tensió i la impressió que es van viure en el moment de la troballa del cadàver de Laia a casa d'un dels veïns dels seus avis. Segons ha explicat un testimoni que va estar a l'habitació en els moments posteriors als fets, va apropar-se a l'habitació on estava el cos amb l'esperança que encara estigués viva, però el que va veure el va deixar molt impressionat. 

En concret, l'home va veure que no hi havia llum, que estava tot regirat i que també estava allà el matalàs. Ara bé, no va ser això el que li va causar una gran commoció, sinó la presència de taques de sang a les partes. En veure-ho, l'home va quedar tan impressionat, que no es va atrevir a entrar del tot. 


Comentaris

envia el comentari