La picada d'una paparra deixa una nena de 5 anys amb paràlisis

La petita no podia moure les cames i havia començat a tenir dificultats per parlar

Kailyn, la niña de cinco años con parálisis por garrapata
Kailyn, la nena de cinc anys amb paràlisi per la picadura d'una paparra | Facebook

Totalment paralitzada. Així és com es va quedar Kailyn, una nena de cinc anys de Mississipí, Estats Units, després que li piqués una paparra. La petita s'estava arreglant per anar a l'escola però va acabar tenint que demana ajuda a la seva mare perquè no podia aixecar-se. Les cames no li funcionaven correctament i queia contínuament a terra. Quan la seva mare la va inspeccionar, va veure que tenia un paràsit enganxat al seu cos, així que se'l va treure i la va portar rapidament a l'hospital.

La paparra l'havia deixat paralitzada

Imagen de la garrapata que picó a Kailyn
Imatge de la paparra que va picar a Kailyn| Facebook

 

Quan van arribar al centre sanitari, la nena havia començat a tenir fins i tot dificultats per parlar. La mare, Jessica Griffin, va donar l'animal als especialistes i aquests li van confirmar que els problemes estaven sent causats per la paparra.

La Fundació Nord-americana de la Malaltia de Lyme ha informat sobre els riscos d'aquesta malaltia. L'entitat ha explicat que les paparres que s'enganxen als humans són les femelles que estan a punt de col·locar els seus ous

En alimentar-se de la sang de les persones, segreguen una neurotoxina que, entre altres conseqüències adverses, pot causar paràlisi. No obstant això, amb el degut tractament, els efectes poden ser curats, com va ser el cas de Kailyn, que l'endemà ja va poder tornar a l'escola.

La importància de la higiene en els nens

Després de viure aquesta situació, Jessica va voler explicar el que havia passat. «Després d'un munt d'anàlisi de sang i una tomografia computada del cap l'han diagnosticat amb una paràlisi de paparra», va explicar al seu compte de Facebook. «Per favor, per l'amor de Déu, revisin si els seus fills tenen paparres», insistia la mare, que va recordar que aquests casos són més comuns «en nens que en adults».

Els principals símptomes de la picada d'una paparra poden manifestar-se amb paràlisi a les cames i pèrdua de mobilitat a la cara i la llengua. Tot i això, aquests poden presentar-se immediatament o aparèixer dies després d'haver-se produït la invasió del paràsit.


Comentaris

envia el comentari