Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Pilar, la dona assassinada a cops de martell pel seu segon marit a Guadix

Es tracta de la tercera dona assassinada per violència masclista des que va començar el 2018
Imatge de Pilar Cabrerizo López. | Cedida

 

Pilar Cabrerizo López, de 57 anys, arribava a la seva casa de Guadix després de visitar la seva mare —on va estar fins a dos quarts de dues de la matinada del diumenge— quan, de sobte, el seu marit la va matar a cops de martell.

 

Segons informen diversos mitjans, Pilar va arribar a l'habitatge, es va asseure al sofà i va començar a discutir amb l'Antonio, el seu marit. La tensió va anar augmentant i Antonio va començar a donar-li cops de martell fins a matar-la. 

 

Al migdia d'aquell mateix diumenge, els fills de la víctima es van mobilitzar pel municipi per trobar la seva mare, ja que es pensaven que havia desaparegut. Així doncs, van publicar una fotografia seva a les xarxes socials, demanant ajuda a la ciutadania. Una imatge que anava acompanyava de les següents paraules: «Si us plau, ajuda! Ha desaparegut, no té cap problema psicològic». 

 

A les tres de la tarda, aproximadament, Antonio es va unir als seus fills i va denunciar la desaparició de Pilar a la Guàrdia Civil. No obstant això, la pressió va poder amb ell i, després de proporcionar dades incoherents, Antonio es va delatar i va confessar l'assassinat. 

Imatge de la casa on vivia Pilar i el seu marit Antonio. | EFE

 

La policia no descarta la implicació del fill

Després de cometre l'homicidi, Antonio va decidir enterrar la seva dona al costat de les vies del tren, molt a prop de la casa familiar de Guadix. Més tard seria el mateix Antonio que acompanyaria els agents de la policia fins al lloc on havia enterrat la seva dona. Els agents van trobar el cos amb clares evidències de la brutalitat amb la qual havia estat colpejada la víctima, sobretot al tronc superior. 

 

Tanmateix, els agents de la Guàrdia Civil no descarten que el fill d'Antonio hagi ajudat al seu pare, ja que no entenen com un home de 74 anys va poder transportar el cadàver tot sol. 

El seu fillastre l'amenaçava

Tant la família de Pilar com els veïns de la zona estan commocionats i encara no s'expliquen com ha pogut passar. Una de les veïnes de la parella explica que «sempre anaven agafats de la mà, junts, a comprar, a passejar. No ens ho podíem esperar». 

 

Tanmateix, la família de la víctima reclama un «enfortiment de les lleis» i que els que assassinen dones «tinguin tot el càstig que es mereixen». «No ens podem callar. A veure si serveix d'alguna cosa perquè se li doni la importància i la màxima difusió perquè la policia doni li doni el seu nivell de duresa», afegeixen.

 

Finalment, un dels fills de Pilar diu que la seva mare només tenia problemes amb el seu fillastre: «La meva mare no ha patit agressions ni maltractaments, però tenia problemes amb el fill d'ell, perquè l'amenaçava». 

 

Imatge de Pilar Cabrerizo López. | Cedida

 

Comentaris