Pintades a la seu de l'Arquebisbat de Tarragona pels casos d'abusos a menors

Les organitzacions de l'esquerra independentista, Endavant i Arran, reivindiquen l'acció | ERC i PP rebutgen les paraules de l'Arquebisbe sobre els abusos a menors

Operaris netejant les pintades a la façana del Palau Arquebisbal aquest dijous set de febrer
Operaris netejant les pintades a la façana del Palau Arquebisbal aquest dijous set de febrer | Tuiter/ Arran

 

Arriben les reaccions polítiques a les polèmiques paraules de l'Arquebisbe de Tarragona, Monsenyor Jaume Pujol, definint els casos de presumptes abusos a menors com «un mal moment». La més contundent, sense dubte, la protagonitzada, la matinada d'aquest dijous 7 de febrer, per les organitzacions de l'esquerra independentista, Endavant i Arran, que han realitzat una pintada, que ha sigut esborrada al cap de poques hores, a la façana del Palau Arquebisbal.

El missatge de les dues organitzacions ha sigut el següent: «el vostre mal moment, el nostre sofriment». Amb aquestes paraules carregaven contra el màxim representant de l'església catòlica a Tarragona.

Aquest dimecres, sis de febrer, i arran de les informacions publicades per TarragonaDigital, Laia Estrada, portaveu del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, exigia, mitjançant un comunicat públic de premsa, que «l'Ajuntament no torni a convidar mai més a l'Arquebisbe a un acte institucional».

«El senyor Arquebisbe és una persona sensible»

Aquest mateix dimecres, el batlle de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també feia unes declaracions sensibles assegurant que donava «suport a l'Arquebisbe, que és una persona sensible». 

Posteriorment, tal com va passar amb el mateix prelat tarragoní, Ballesteros ha matisat aquestes manifestacions i ha piulat a 'Tuiter' el següent: «Sobre els fets sobre presumpta pederàstia publicats aquests dies estem parlant de temes molt greus, que s'han d'investigar en profunditat i inclús ficar en mans de la justícia. Tarragona està i sempre estarà amb les víctimes sense fissures».

«Fora de l'església i codi penal»

Altres polítics de la ciutat de Tarragona han sigut més contundents. L'actual líder del PP català, el tarragoní Alejandro Fernández, ha manifestat a les xarxes socials aquest matí de dijous, set de febrer, que: «Qualsevol declaració que pugui relativitzar la gravetat dels abusos sexuals perpetrats per sacerdots és inadmissible. No van ser errors puntuals. Van destruir la vida de molts nens! Nens!!! No hi ha res més repugnant i fastigós. Fora de l'Església i codi penal. Sense mitges tintes».

Pel que fa al portaveu del grup municipal d'Esquerra al consistori de Tarragona, Pau Ricomà, el seu posicionament també ha sigut rotund: «aquest Arquebisbe no pot ser l'Arquebisbe de la ciutat de Tarragona. No la representa. La majoria de gent que conec estan igual de trist i dessolats que nosaltres sentint les paraules de l'Arquebisbe».

Ricomà ha considerat que les paraules del batlle de Tarragona, Ballesteros, on definia al senyor Arquebisbe com «una persona sensible», demostren que «l'Alcalde es posiciona sempre al costat del poder. Té una llarga història de ser poruc i abaixar el cap amb els poderosos, amb l'establiment militar, eclesiàstic i altres i prepotent amb els febles».

«Qui tapa un abús a un menor, n'és còmplice»

Les informacions sobre els casos d'abusos que ha anat desvetllant TarragonaDigital durant aquesta setmana han arribat a la sessió de control del Parlament de Catalunya. La diputada del grup Catalunya en Comú, Marta Ribas, ha iniciat la seva intervenció des del faristol al parc de la Ciutadella condemnant «les afirmacions de l'Arquebisbe de Tarragona» i afirmant que «qui tapa un abús a un menor, n'és còmplice».

La seva cap de files, Jéssica Albiach, així ho ha recollit en una piulada al seu compte personal: «L'Església ha d'assumir responsabilitats en aquests casos, i no justificar un delicte d'abusos infantils, com en aquesta ocasió ha fet el bisbe de Tarragona. El "mal moment" d'alguns acaba destrossant la vida d'uns altres. Vergonyós, i sobretot, alarmant».


Comentaris

envia el comentari