IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un pintor de 42 anys es precipita des d'un cinquè pis mentre treballava a Blanes

L'home està ingressat en estat greu a la Unitat de Cures Intensives (UCI), i el seu pronòstic és reservat

Un ambulància del SEM, en acció
Una ambulància del SEM, en acció | Cedida

Un pintor de 42 anys es troba ingressat en estat greu a la Unitat de Cures Intensives (UCI), després de patir un greu accident laboral la tarda de dimecres. En concret, l'home es va precipitar des d'un cinquè pis mentre treballava, al municipi de Blanes, a la comarca de la Selva. La víctima es trobava amb un company de feina a dins d'un habitatge del carrer d'Ametista, quan va sortir al balcó a buscar unes eines. 

Per causes que encara s'estan investigant, el treballador va acabar caient des d'una altura de deu metres, i va colpejar-se contra una grua, quedant completament estès a la vorera. Immediatament, un helicòpter el va traslladar d'urgència fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar a l'UCI. Per ara, el treballador es troba en estat greu, i el pronòstic és reservat. Seguirà ampliació. 

Es desconeixen els motius de l'accident

Per causes que encara s'estan investigant, el treballador va acabar caient des d'una altura de deu metres, i va colpejar-se contra una grua, quedant completament estès a la vorera i profundament malferit. Immediatament, un helicòpter el va traslladar d'urgència fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar a l'UCI. Per ara, el treballador es troba en estat greu, i el pronòstic és reservat.


 

Fins al lloc de l'accident es va desplaçar la Inspecció de Treball, que ha obert una investigació per mirar d'aclarir la vertadera causa del que ha passat, ja que crida l'atenció que passin aquest tipus d'accidents a persones amb tanta experiència, sempre i quan tot estigui en ordre i sota control. I això és el que volen assegurar des de la Inspecció.

Els accidents laborals, un risc evitable però força comú

Malauradament els accidents laborals estan a plena ordre del dia. Justament ara fa un any que va morir un home de 42 anys quan va quedar atrapat sota una màquina elevadora a La Plana d'Agullent, al País Valencià. Al Juliol, un home de 48 anys també va perdre la vida al caure-li un vidre al cap mentre treballava a Blanes. I a dia d'avui una de les despeses més elevades pel que fa a la salut és la relacionada amb els càncers d'origen laboral, que suposen un cost de 158 milions d'euros anuals.


 

Aquests són només alguns exemples dels accidents que es registren amb gran freqüència al nostre país. En conclusió, encara ens queda un llarg camí per recórrer fins que aconseguim acabar totalment amb aquest tipus de desgràcies. La precarietat laboral i la manca de recursos – o d'interès – invertits en Prevenció de Riscos Laborals d'algunes empreses són una problemàtica a tenir en compte i contra la que hem de lluitar amb totes les nostres forces.


Comentaris

envia el comentari