Pla de xoc dels Mossos després d'un nou increment dels delictes a Barcelona

Interior prepara una reorganització dels agents a Ciutat Vella però no en pot afegir més | L'alcaldessa Colau ho veu bé i hi dóna un vot de confiança després de l'augment del 19% de delictes

L'alcaldessa Ada Colau i el secretari general d'Interior, Brauli Duart, entrant a la reunió
L'alcaldessa Ada Colau i el secretari general d'Interior, Brauli Duart, entrant a la reunió | CatalunyaDiari.cat

Barcelona ha celebrat avui una junta local de seguretat que ha servit, entre altres coses, per constatar que els delictes s'han tornat a disparar. Els delictes a Barcelona entre els mesos de gener i agost d'enguany han pujat un 19% respecte al mateix període de l'any passat. A Barcelona es produeixen el 39,1% dels fets penals que tenen lloc a Catalunya, on els fets delictius també han augmentat un 11,77% durant els darrers 12 mesos.

Durant els vuit mesos analitzats s'ha incrementat l'activitat dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, que han realitzat 13.190 detencions i 30.373 investigats, la qual cosa ha suposat un creixement de l'activitat policial del 9,5% i 4,8%, respectivament. Set de cada deu detencions són fetes in fraganti.

Pla de xoc dels Mossos sense nous agents

Per fer-hi front, els Mossos d'Esquadra, davant la impossibilitat d'incrementar el nombre d'agents s'ha decidit reorganitzar-los, un canvi que duu a terme el nou equip de direcció dels Mossos a Barcelona ciutat. No només els Mossos d'Esquadra són els encarregats de la seguretat de la ciutat de Barcelona però aquest pla de xoc que avui ha anunciat Interior s'ha de sumar també a les accions que ha posat en marxa l'Ajuntament de Barcelona i la Guàrdia Urbana. Des de l'1 de novembre hi haurà més Mossos a Ciutat Vella, però hauran de sortir d'altres llocs, sigui de Barcelona o d'altres llocs, una mesura que alguns sindicats com USPAC ja han denunciat.

Aquest canvi es veurà «complementat» amb un pas més en la «coordinació institucional i operativa» amb la Guàrdia Urbana de Barcelona. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, dona «un vot de confiança», però si no veu «un canvi d'intensitat» serà «la primera a aixecar la veu».

Més furts en el transport i locals comercials

El 55% dels furts que es denuncien a Catalunya tenen lloc a Barcelona, on durant els mesos analitzats s'han registrat 86.834 fets, un 19% més. A l'interior dels establiments comercials i locals de restauració així com en el transport suburbà és on es manifesta més l'increment dels furts.

El detingut, amb agents de la policia de la ciutat i els Mossos d'Esquadra.
El detingut, amb agents de la policia de la ciutat i els Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

 

Els robatoris amb violència i intimidació a l'espai públic han augmentat un 19%, passant dels 3.694 als 4.396 comesos enguany. Són 366 fets denunciats al mes. Aquest increment es manifesta sobretot per la presència de grups especialitzats en robatoris de rellotges de luxe. Els robatoris amb violència a establiments comercials han passat de 580 a 709.

Mig centenar de narcopisos desmantellats

Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana treballen coordinadament per desmantellar pisos ocupats il·legalment per traficants de drogues des d'on es distribueixen substàncies estupefaents, els coneguts narcopisos, situats sobretot al Raval de Barcelona, la zona zero de la inseguretat a la capital de Catalunya. Des del principi d'any s'han desmantellat 46 punts de distribució i s'han realitzat 60 detencions. El 61% d'aquests pisos han quedat tapiats o clausurats amb precinte judicial.

Es mantenen els incidents produïts per baralles, amenaces i coaccions tot i tots els casos d'apunyalaments que les darreres s'han viscut al Raval.Augmenten les denúncies per agressions i abusos sexuals «per una major conscienciació», segons el consistori, i se situen un 30% per sobre respecte a l'any anterior. En total s'han instruït 466 fets, un 30% més.


Comentaris

envia el comentari