Troben 419 plantes de marihuana durant una inspecció elèctrica a Figueres

Tècnics d'Endesa, acompanyats dels Mossos d'Esquadra, buscaven domicilis on pogués haver-hi algun frau elèctric
Imatge del dispositiu a Figueres
Imatge del dispositiu a Figueres | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d’Esquadra han trobat 419 plantes de marihuana al barri del Culubret de Figueres, a l’Alt Empordà. Els agents i també la Guàrdia Urbana de Figueres estaven acompanyant uns tècnics d’Endesa que feien unes inspeccions en 104 domicilis per detectar possibles fraus elèctrics. La policia ha trobat la droga en dos pisos i ha detingut un home per un delicte contra la salut pública. Els tècnics han detectat 10 casos de frau elèctric. 

 

El dispositiu s'ha dut a terme en els carrers de Joaquim Vayreda, Josep Bonaterra, Maria Llavaneres, Ramon Reig i el carrer Major. Els tècnics de la companyia elèctrica han localitzat alguns comptadors manipulats, alguns pisos amb la llum punxada a la xarxa pública i fraus de doble escomesa. L'elèctrica va escollir aquest barri per la inspecció perquè és la zona de la capital de l'Alt Empordà que pateix més talls de subministrament elèctric. 

 

Els Mossos sospitaven de la presència de droga

Els agents van aprofitar les actuacions de la companyia per entrar a dos domicilis on sospitaven que hi havia plantacions de marihuana. Un dels pisos on han trobat una de les plantacions pertanyia al carrer del Masó. Els Mossos hi han encautat en aquest pis 106 plantes i han fet una detenció.

 

 

Les plantes requisades a Figueres
Les plantes requisades a Figueres | CatalunyaDiari.cat

 

 

El segon dels pisos amb droga estava al carrer d'Avinyonet. En aquest, el cos policial ha localitzat 313 de les plantes encautades. El domicili era buit en aquells moments, així que la policia no dóna per tancada la investigació. 

 

Endesa diu que els fraus elèctrics al barri tenen una causa social

Les inspeccions d'Endesa van arribar després que l'Ajuntament de Figueres mostrés la seva intenció de denunciar a la companyia a Indústria si continuaven produint-se interrupcions del servei al barri. Davant això, l'empresa ha recordat que aquesta zona té un problema social de fons i que calen buscar diverses solucions per resoldre el problema

 

Imatge d'arxiu d'uns comptadors elèctrics
Imatge d'arxiu d'uns comptadors elèctrics | Cedida

 

Endesa ha indicat que estudiarà la possibilitat de soterrar la línia elèctrica en aquesta zona com una solució tot i que, han assenyalat que en altres municipis amb la xarxa soterrada també es produeixen fraus. L'elèctrica ha volgut alertar sobre el risc d'incendis que existeix quan es manipulen els comptadors o els quadres de llum

 Comentaris

envia el comentari