Podemos anuncia una moció de censura a Rajoy pel cas Lezo

Asseguren que la iniciativa es deu a «la greu situació institucional posada en evidència en les últimes setmanes»
Roda de premsa de Podemos | Cedida

 

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha instat aquest dijous el PSOE a unir forces per enderrocar el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb una moció de censura al Congrés dels Diputats. Així ho ha anunciat en roda de premsa, on ha apuntat que, amb l'acumulació de casos de corrupció que hi ha al PP, «Espanya està vivint un estat d'excepció democràtic», amb el «saqueig» de les administracions públiques i amb un «comportament paràsit de les institucions» per part del PP. «Treure el PP de les institucions és una necessitat», conclou.

En aquest context, ha anunciat que obrirà una ronda de contactes amb les altres forces parlamentàries de l'oposició per presentar una moció de censura que enderroqui el govern de Mariano Rajoy. La Constitució del 1978 estableix que una moció de censura ha de ser proposada almenys per la desena part dels diputats. Això és per 35 parlamentaris, i ha d'incloure un candidat a la presidència del govern espanyol.

 

Durant la recent etapa democràtica s'han presentat dues mocions de censura i les dues han estat rebutjades: el 1980, el PSOE en va presentar una contra Adolfo Suárez però el candidat, Felipe González, no va rebre l'aval de la cambra, i el 1987, Aliança Popular, amb Antonio Hernández Mancha com a aspirant, va fer el mateix contra González, però tampoc va tirar endavant.

Més notícies de la categoria Successos