Un passatger es nega a asseure's al costat d’una dona per ser «lletja i negra»

La solució de la companyia ha estat reubicar-la en un altre seient en aquest vol de Barcelona a Londres

Incident racista a Barcelona en un avió de Ryanair que volava a Londres
Incident racista a Barcelona en un avió de Ryanair que volava a Londres | Youtube

Ryanair torna a ser notícia a causa d'un vídeo que circula de forma viral a través de totes les xarxes socials. En les imatges es pot veure com una dona ha estat víctima d'insults racistes per part d'un passatger britànic que no vol asseure's al seu costat perquè és «lletja i negra», en un vol de la companyia irlandesa entre Barcelona i Londres.

A partir d'aquest vídeo, Ryanair ha patit una gran onada de crítiques arran de la seva inacció davant d'un comportament racista per part d'un dels passatgers i tothom està recriminant la solució que ha proposat el treballador: canviar de lloc la dona que rebia els insults i no pas l'home racista que va provocar tot aquest enrenou. O també suggereixen que una solució tan radical com els seus insults hauria estat millor: fer fora de l'avió a aquest passatger.

L'home no ha parat d'insultar la dona tot dient que no es volia asseure al costat de «la seva cara lletja», mentre un altre passatger d'aquest vol ha intentat calmar la tensa situació, si més no, sense èxit. Fins que la companyia ha canviat de seient la dona, per això les xarxes s'han incendiat i han criticat Ryanair.

Nombroses crítiques contra Ryanair a les xarxes

L'única reacció que la companyia ha tingut, ha estat un breu missatge a través del seu compte oficial de Twitter, en anglès, on ha expressat estar al corrent sobre el vídeo que circula per les xarxes i que la policia d'Essex, un comtat d'Anglaterra, ha estat informada sobre el succés. La reacció de Ryanair davant d'aquest comportament racista d'un dels seus passatgers ha provocat nombroses crítiques a les xarxes tant en anglès com en espanyol, ja que és una actitud universalment menyspreable.

Per exemple, des del compte d'Afroféminas, una comunitat de dones afro-descendents, han reivindicat: «Avui els mòbils ens mostren un món que ja coneixíem, siguis britànic, espanyol o colombià. Benvinguts al nostre món» o «De veritat Ryanair? No només no feu res davant l'actitud fastigosament racista d'aquest personatge, sinó que la vostra 'solució' és canviar la dona de lloc? Què tal obligar aquesta persona a baixar de l'avió veient la manera violenta amb la qual es comporta?». 

D'aquesta manera la companyia irlandesa torna a ser notícia, després de cancel·lar centenars de vols durant aquest passat estiu a causa de les vagues de pilots que van ser convocades i de la nova normativa sobre l'equipatge de mà que implementarà a partir d'aquest pròxim 1 de novembre en tots els seus vols.


Comentaris

envia el comentari