YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Polèmica a les xarxes pel decomís d'un gos potencialment perillós a Vic

L'animal no estava censat i el propietari no tenia un certificat que acredités el gos com raça perillosa

El passat diumenge 19 de gener, l’Ajuntament de Vic va decomissar un gos potencialment perillós per diversos motius. L’animal no estava censat, no portava microxip, el propietari no disposava de llicència per a la tinença de gossos perillosos i tampoc tenia assegurança civil, informen fonts municipals.

Per requeriment d’un veí que va veure com mossegava un altre gos en una zona d’esbarjo, l’animal va ser decomissat per la Guàrdia Urbana i es va portar a una residència canina de Piera, la qual s’encarrega de la gestió a la ciutat. El gos estava censat com a creuat de llaurador i chow chow, però en realitat és un creuat de pitbull.

S’incendien les xarxes

BIDA – l’Associació pel Benestar i Defensa Animal ha acusat els agents de decomissar un gos creuat de llaurador i chow chow que no va mossegar a cap altre animal. A més, destaquen que la protectora va tornar el gos en mal estat, però l’Ajuntament de Vic explica que el gos presentava una patologia ocular i per aquest motiu se li va subministrar antibiòtic.

Aquesta denúncia la va publicar l’Associació a Facebook i ha generat molta polèmica. A més d’explicar el que va passar, denuncien el temps que va trigar l’animal a sortir de la residència. El gos va entrar-hi el dimarts 21 i en va sortir el divendres 24, un cop el propietari va obtenir la documentació requerida i va efectuar el pagament de les taxes establertes a les instal·lacions.

Es titlla el rebombori de 'fake news'

La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, reitera que l’animal no seguia el reglament i per tant, automàticament es comissa el gos.  També, explica que la comissaria de la Guàrdia Urbana no té les instal·lacions adients per tenir un animal tantes hores i per això es va traslladar a Piera fins que el propietari va pagar la multa, la vacunació i va tramitar els papers per reconèixer el gos potencialment perillós.

Tot i això, considera que el rebombori que s’ha generat a les xarxes socials ha estat per fer veure que el gos no és de raça perillosa, titllant la polèmica de 'fake news' perquè hi ha el certificat que acredita el contrari.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari