IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

La mala sort de l'home alliberat a l'Arboç després de ser segrestat per segona vegada

Els criminals el van capturar perquè era familiar d'una persona que els devia diners

La Guàrdia Civil ha detingut als criminals que van segrestar un home dues vegades
La Guàrdia Civil ha detingut als criminals que van segrestar un home dues vegades | Guàrdia Civil
 

Un negoci que no va sortir bé li va generar grans problemes a un home que no tenia res a veure, però que va patir totes les conseqüències dels deutes d'un familiar seu. Es tracta d'un veí de Rentería, a la província de Guipúscoa, que es va convertir en víctima de dos segrests de la màfia, i que ahir mateix va ser alliberat per la Guàrdia Civil a l'Arboç, a la comarca del Baix Penedès. 

El declivi dels negocis 

Tot té el seu origen en un familiar que va començar a negociar amb una banda criminal francesa que es dedicava a l'extorsió i al tràfic de drogues, l'any 2010. La banda, a més, mantenia contacte amb altres màfies, i era considerada «molt perillosa», segons explica 'El Español'.

La història es va capgirar quan els negocis van defallir. Aleshores, el familiar va desaparèixer i, com que la banda li havia exigit diners, va decidir segrestar el veí de Rentería, dos anys més tard, perquè era de la mateixa sang i així es venjaven i esperaven cobraven els diners que el desaparegut els devia.

 

El primer segrest 

Primer de tot, el van capturar després de colpejar-lo i ficar-lo dins d'un cotxe, tot i que també portaven armes. Tot seguit, el van portar a Tolosa, a França, i es van posar en contacte amb els familiars de la víctima, mentre el torturaven. Afortunadament, va escapar gràcies als militars de la gendarmeria francesa i a l'Ertzaintza basca, que van detenir cinc dels criminals.

Segrestat per segona vegada

El temps que els segrestadors van estar a presó els va servir per planejar una nova jugada, i quan van quedar en llibertat, dos membres de la banda van actuar. Amb la col·laboració de dos sicaris, van tornar a segrestar la seva víctima. El procés va ser el mateix, una pallissa i a dins del vehicle. En aquesta ocasió, van anar fins a Alacant i van trucar un dels germans de la víctima demanant-li mig milió d'euros a canvi de no matar-lo. 

No obstant això, al final van optar per anar a França i, un cop allà, posar fi a la seva vida. Un objectiu que no van aconseguir perquè la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil i la Unitat Especial d'Intervenció van detenir un dels dos vehicles amb què viatjaven, a l'Arboç. El segon vehicle el van poder interceptar a l'altura del peatge de La Jonquera, a Girona.


Comentaris

envia el comentari