La Policia alerta de la perillositat de carregar els mòbils en espais públics

Les bateries externes són un aparell vital per evitar-ho

Los cargadores públicos pueden suponer un riesgo para la privacidad
Els carregadors públics poden ser un perill pel teu mòbil | Cedida

El mòbil és, sense cap mena de dubte, un dels principals  actius de la nostra necessitat. El cert, així mateix, és que el necessitem pràcticament per a tot i s'ha convertit amb quelcom imprescindible per a tothom. I justament per això, és necessari carregar l'aparell amb més freqüència de l'esperat.

I què fem si ens trobem sense bateria fora de casa o de la feina?. Molt fàcil; traiem l'endoll i posem el mòbil a carregar a qualsevol contacte elèctric. Les estacions de tren o els centres comercials s'han convertit en places imprescindibles de càrrega de telèfons, tot i que això comporta un risc força exponencial i desconegut. 

El perill de carregar el mòbil en espais públics

La Policia Nacional ha alertat darrerament sobre el gran risc que pateixen tots aquells que opten per carregar el mòbil en espais molt concorreguts. El cos espanyol, doncs, s'ha servit de Twitter per alertar sobre els múltiples perills d'utilitzar els carregadors i endolls per als nostres telèfons mòbils en espais públics. La policia, però, no és l'única que alerta sobre risc contra la privadesa.

Què ens pot arribar a passar?

La companyia de seguretat informàtica Kaspersky va aclarir la pregunta fa només uns dies. Davant el risc exponencial de carregar els nostres mòbils en endolls de domini públic, la companyia alerta sobre un virus que podria accedir al nostre telèfon mòbil per robar-nos moltes de les nostres dades, contactes o imatges

Tan bon punt establerta aquesta «porta d'entrada», les opcions de ‘hackejar’ i entrar al nostre mòbil augmentaven de manera evident i exponencial.


Comentaris

envia el comentari