IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos d'Esquadra avisen sobre els perills de l'estafa del retrovisor

Fan creure les seves víctimes que havien causat un accident, simulant fins i tot converses amb la suposada companyia asseguradora, i després els demanen diners

Els Mossos d'Esquadra alerten sobre l'estafa del retrovisor
Els Mossos d'Esquadra alerten sobre l'estafa del retrovisor | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han alertat sobre una estafa que cada vegada té més víctimes a Catalunya: l'estafa del retrovisor. Es tracta d'una acció que va dirigida principalment contra la gent gran. Els estafadors, que solen ser estrangers procedents del sud de França, provoquen un xoc amb un vehicle, en el qual els danys afecten normalment els retrovisors. 

A continuació, culpen del sinistre les seves víctimes, i els demanen el corresponent comunicat d'accidents amb moltes presses, suposadament perquè han de marxar de forma immediata al seu país d'origen. Un cop aconsegueixen el nom de l'assegurança de la víctima, els estafadors fan veure que realitzen gestions per telèfon, per saber com gestionar el document, assegurant que el seu cotxe és de lloguer d'un altre país. 

Simulen una conversa amb la companyia asseguradora

Després d'això, passen el telèfon a les seves víctimes, perquè parlin amb la companyia d'assegurances, o bé els donen un número de telèfon de la falsa companyia, perquè trunquin elles mateixes i s'informin dels tràmits necessaris. Sigui com sigui, la realitat és que a l'altra banda del telèfon hi ha una persona implicada en l'estafa, que es fa passar per un treballador de l'asseguradora. 

Retrovisor roto
Un retrovisor trencat | Cedida

A continuació, informen els estafats que el procés de tramitació d'un sinistre és lent, tractant-se de països diferents, i que comporta un elevat import econòmic. Per tal d'agilitzar-ho tot, els recomanen pagar en efectiu la reparació dels danys, insistint que la seva companyia els ingressarà posteriorment l'import total. Amb aquest engany, els estafadors han aconseguit entre 1.200 i 1.500 euros per a la suposada reparació, tot i que també accepten un import inferior, en funció de les possibilitats de la víctima. 

Les recomanacions de la policia

Si et trobes en una situació com aquesta, els Mossos aconsellen no cedir mai a pagaments en efectiu a persones desconegudes, i iniciar els tràmits habituals després d'un sinistre, a través de la teva companyia asseguradora. Si l'altra persona insisteix, o tens la sospita que pots ser víctima d'un engany, truca al número d'emergències 112 i avisa els serveis policials. Darrerament, la policia ha detectat alguns casos d'estafa del retrovisor a la comarca del Bages. 

Van estafar 3.200 euros a un octogenari

No obstant això, un dels casos més coneguts és el d'un home de 80 anys de Vic, a qui l'any passat li van estafar 3.200 euros. La víctima circulava per la ronda de Camprodon, quan va sentir un cop mentre conduïa, i posteriorment dues persones van assegurar-li que els havia trencat el retrovisor. Després d'insistir que es tractava d'una peça molt cara, i de simular una conversa amb la companyia asseguradora, l'octogenari va acceptar donar-los els diners. 


Comentaris

envia el comentari