La policia en alerta per una possible venjança dels amics de Víctor Laínez

El jove va ser agredit per Rodrigo Lanza per portar uns tirants amb la bandera espanyola
Imatge de Víctor Laínez, assassinat a Saragossa | Cedida

 

Rodrigo Lanza, acusat de matar a Víctor Laínez el passat divendres 8 de desembre a Saragossa per portar uns tirants amb la bandera espanyola, no és la primera vegada que es veu envoltat de polèmica. 

 

El 4 de febrer del 2006, Lanza va ser un dels okupes que es va resistir a ser desallotjat per la policia a la casa okupa Palau Alòs de Barcelona. Durant el desallotjament, Lanza va tirar una pedra contra un guàrdia urbà, provocant que acabés tetraplègic. Una agressió que el va portar a la presó, on ha estat durant quatre anys i mig.  

Una venjança que pot acabar amb sang

Després del que va passar a Saragossa, i com ja ha informat la mare de Lanza —filla de l'almirall xilè Sergio Huidobro i mà dreta del dictador Augusto Pinochet—, el seu fill està «detingut i incomunicat», una situació que ara per ara podria protegir-lo.

 

I és que la policia tem que hi hagi represàlies per part d'alguns amics i coneguts del jove mort. Tot ha començat quan el motoclub al que pertanyia Víctor, anomenat 'Templarios', ha penjat un missatge al seu mur de Facebook per mostrar el seu dolor i commemorar a Laínez.

 

«Avui ens ha deixat Víctor (El Dimoni), exmembre de 'Templarios m.c.' i, actualment, un gran amic del club. Va sentir els seus colors quan els va tenir i va continuar com ‘support’ durant els últims anys. Va viure deixant una gran petjada en tots els que el vam conèixer. Ningú espera que l'arrabassin a algú d'aquesta manera covarda, per l'esquena. Només espero que els culpables paguin la seva pena de la pitjor forma possible. La temptació camina a prop, el diable es diverteix», escrivia l'associació.

 

L'última frase de l'escrit preocupava els investigadors del cas, malgrat que, en cap moment, el club demana venjança de cap tipus. No obstant això, el pitjor han estat els comentaris. Entre les més de 300 respostes, hi ha moltes amb un contingut violent elevat, la qual cosa fa témer que es dugui a terme el conegut com a «ull per ull».

 

Un atacant antisistema

Per la seva banda, Llanza porta en la seva genètica l'activisme polític. Com ja hem avançat, és nét de l'almirall xilè Sergio Huidobro, un dels grans suports del dictador Augusto Pinochet.

 

Lanza amb la seva mare a Saragossa | Cedida

 

Tanmateix, la seva mare, Mariana Huidobro no dubta a expressar les seves opinions polítiques i, sovint, es mostra contrària als cossos policials i favorables a una justícia que, segons ella, no existeix. Un odi als uniformes que ha fet témer encara més a la policia per la possible venjança entre les dues parts.