Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La policia busca una nena de setze mesos després de desaparèixer a Guadalajara

El pare denuncia un suposat segrest de la mare de la petita
Imatge d'arxiu d'Amaya Pascual Kochan | QSD

 

La Guàrdia civil demana la col·laboració de la ciutadania per localitzar una nena de setze mesos, que va desaparèixer el passat 9 de febrer a Guadalajara, a Castella-La Manxa. Es tracta d'Amaya Pascual Kochan, que podria haver estat segrestada per la seva pròpia mare. 

 

 

Tal com es pot llegir en l'avís que ha compartit a les xarxes socials QSD Global, també coneguda com a Fundació per a Persones desaparegudes, ha estat el pare d'Amaya qui ha denunciat el suposat segrest a la policia. 

 

 

 

El pare creu que la mare s'ha emportat la petita a Polònia

Segons el relat principal, la mare de la petita desapareguda podria haver decidit emportar-se-la a Polònia, d'on ella és originària. En aquest sentit, cal recordar que la sostracció internacional de menors pels seus propis pares pot constituir un delicte, recollit a l'article 225 bis del Codi Penal.

 

Si es demostra que la mare ha decidit segrestar la seva pròpia filla, s'arrisca a una pena de fins a dos anys de presó, i inhabilitació especial en l'exercici del seu dret a pàtria potestat d'entre quatre i deu anys. Per la seva part, la Guàrdia Civil ha recordat que en casos així qualsevol pista sobre el parador de la desapareguda pot ser molt útil per localitzar-la. Per ara, no hi ha més informació sobre com ha desaparegut la petita Amaya, o quins podrien ser els motius de la mare per, presumptament, decidir segrestar la seva pròpia filla. 

 

 

Comentaris