La Policia Nacional intervé 67 quilos de cocaïna amagats en pinyes buides

L’operació s’ha saldat amb set persones detingudes a Barcelona i Madrid

Imatge de les pinyes utilitzades per amagar la droga
Imatge de les pinyes utilitzades per amagar la droga | Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut set personesde Barcelona i Madrid després d’interceptar un total de 67 quilos de cocaïna . La droga estava amagada a l’interior de pinyes, que prèviament eren buidades, i podien contenir entre 800 i 1000 grams de cocaïna cadascuna.

Les fruites, que van ser interceptades a MercaMadrid, s’omplien de cilindres de droga compactes, els quals estaven recoberts amb un bany de cera o parafina groguenca. D’aquesta manera, aconseguien aïllar l’olor característica que desprèn aquest tipus de substància i, per tant, passar desapercebuts.

 

L’empresa utilitzava els serveis d’altres companyies de confiança

Les investigacions van començar després que el cos policial descobrís altres operacions de narcotràfic on s'utilitzava un modus operandi similar. Així les coses, els agents van detectar una empresa d’importació de fruites que tenia tractes amb Llatinoamèrica, i que suposadament podria englobar-se dins aquesta tècnica de transport d’estupefaents.

De manera que la Policia Nacional es va posar a investigar, i va descobrir que els titulars de la companyia duien a terme diverses transaccions econòmiques servint-se d’altres empreses de fruites. Els titulars d’aquestes altres empreses eren persones de la seva confiança que s’encarregaven de la importació de les pinyes.

Finalment, van posar una de les empreses investigades sota el seu punt de mira, després de conèixer que arribava un contenidor de fruita a nom seu. La càrrega en qüestió procedia de Costa Rica  i tenia com a destinació el port de Setúbal, a Portugal. El destí final del contenidor era, com hem mencionat anteriorment, MercaMadrid.

Van trobar 67 quilos de cocaïna amagats dins les pinyes

Així que va ser allí on els agents es van personar, i van trobar el camió que en aquells moments duia a terme tasques de descàrrega en un dels molls. Un cop registrat, van veure que les seves sospites havien anat molt ben encaminades, malgrat que no va ser  una tasca fàcil la de trobar la droga.

Imatge de les pinyes utilitzades per amagar la droga
Imatge de les pinyes utilitzades per amagar la droga | Policia Nacional

 

I és que no totes les pinyes estaven plenes, motiu pel qual els agents van haver de dedicar un temps laboriós a obrir les fruites una per una fins que van trobar allò que buscaven. En concret, un total de 67 quilos de cocaïna, repartits en quantitats que oscil·laven entre els 800 i els 1000 grams per peça.

Els set responsables, la procedència dels quals es repartia entre Madrid i Barcelona, van ser detinguts i acusats d’una presumpta implicació en una xarxa de narcotràfic.


Comentaris

envia el comentari