La policia confirma que la samarreta trobada ahir pertany a Gabriel

El nen de 8 anys va desaparèixer el passat 27 de febrer

Hasta 500 voluntarios se encuentran buscando a Gabriel, el pequeño desaparecido en Almería
Imatge d'arxiu d'alguns dels voluntaris que estan ajudant en la recerca de Gabriel.  | LaSexta

Segons ha confirmat la mare de Gabriel, Patricia Ramírez, la samarreta interior de color blanc que es va trobar aquest passat dissabte, 3 de març, a última hora de la tarda, pertany al seu fill, a Gabriel Cruz, el nen de 8 anys que desapareixia el passat dimarts 27 de febrer a Níjar, Almeria. 

«La policia ens ha confirmat que la samarreta que es va trobar és del meu fill, és l'única cosa que sabem. És un filet del qual s'està tirant», relatada la mare del menor desaparegut als mitjans. 

La recerca «sel·lectiva» de Gabriel

Així doncs, ara la recerca de Gabriel —la qual s'ha reiniciat a les vuit del matí d'aquest diumenge— se centra a la zona on ahir es va trobar la samarreta en qüestió, tal com han confirmat fonts de l'Institut Armat i del 112 d'Andalusia. Aquest últim organisme també ha assegurat que es treballa en una zona de rastreig central amb un radi de 800 metres, des dels voltants de la casa de l'àvia de Gabriel fins a la depuradora del Barranc de Las Águilas, al barri de Las Negras, a Níjar. 

Una troballa que tenia lloc poc després que el delegat del govern espanyol a Almeria informés que s'havia decidit fer una sèrie de canvis en l'estratègia de recerca del petit, ja que fins al moment no s'havien obtingut resultats «satisfactoris». 

D'aquesta manera es passava «d'una cerca massiva a una molt més selectiva, en funció d'indicadors de la recerca, amb personal especialitzat». Tanmateix, s'ampliava el radi de recerca cap a les zones costaneres i l'equip de recerca es va veure reforçat amb la portada d'agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques i del GREIM de la Guàrdia Civil, entre altres.

Segons ha confirmat la família de Gabriel, la samarreta va ser trobada en una zona «molt transitada». Per aquest motiu, la Guàrdia Civil ja ha tancat el pas a tota aquella persona aliena al cas. 

Fins al lloc dels fets s'han traslladat, durant les últimes hores, agents de la Guàrdia Civil i Bombers, així com la mare del nen desaparegut. Tanmateix, cal recordar que són 500 els voluntaris que treballen en la recerca del petit Gabriel, així com membres del Servei Marítim de la Guàrdia Civil, Protecció Civil, l'Esquadra de Cavalleria i els cans que van participar en el cas de Diana Quer.


Comentaris

envia el comentari