La policia deté el principal sospitós en la desaparició de Diana Quer

La jove porta gairebé 500 dies desapareguda
La policia ha detingut el principal sospitós de la mort de Diana Quer | CatalunyaDiari.cat

 

Després de gairebé 500 dies sense cap notícia, la policia ha detingut el principal sospitós en la desaparició de la jove Diana Quer. Un total de 30 agents de la Unitat Central Operativa (UCO) han participat en un operatiu en el qual ha resultat detingut un home, després de rebre una denúncia. En concret, una jove de Boiro, a la província de la Corunya, va denunciar haver estat víctima d'una agressió sexual. 

  

El detingut, un conegut de la policia

El cas continua sent una prioritat per a les autoritats, tenint en compte que encara no s'ha trobat ni el cos, ni els autors del crim. El sospitós detingut avui és un individu de la comarca de Barbanza, que va declarar en diverses ocasions, i que fins i tot podria haver estat imputat de forma temporal. 

 

Diana López, la mare de Diana Quer, amb una fotografia de la seva filla | Cedida

 

En aquest cas, segons 'La Voz de Galicia', el detonant ha estat la presumpta agressió sexual de la jove de Boiro, denunciada aquesta mateixa setmana. El primer que s'ha fet ha estat comprovar que era una denúncia real, i després va acabar a les mans de la policia judicial de Noia, l'únic especialitzada en aquest tipus d'investigacions a la zona. 

Va intentar introduir una jove per la força al seu cotxe

Tot va tenir lloc dilluns, quan l'home va intentar introduir per la força la jove en un cotxe a la mateixa localitat de Boiro, a pocs minuts del poble on residia Diana Quer. Segons la víctima, l'home la va agafar per la força, però la seva brusca oposició i els seus crits van frenar les pretensions de l'agressor, que va desaparèixer ràpidament.

 

Diana Quer va desaparèixer l'agost del 2016 quan es dirigia a casa seva | CatalunyaDiari.cat

 

El que no va poder fer és evitar que la jove es quedés amb les seves característiques físiques, que posteriorment van ajudar la Guàrdia Civil a identificar-lo, i finalment detenir-lo. La jove que va denunciar l'agressió també es va quedar amb les dades d'identificació del vehicle, i algunes fonts assenyalen que fins i tot va aportar la seva matrícula.