La Policia dona amb una càmera de seguretat que enfoca el lloc en el qual va aparèixer la samarreta de Gabriel Cruz

L'enregistrament podria mostrar el vehicle en el qual es van portar al menor

Gabriel Cruz, desaparecido desde el 28 de febrero
Gabriel Cruz, desaparegut des del 28 de febrer. | Antena 3

La Guàrdia Civil s'ha fet amb el control dels discs durs de les càmeres de vigilància, situades a l'exterior dels hotels Cala Grande i Cala Chica. Segons informa 'El Periódico', aquestes podrien convertir-se en un element clau en la cerca de Gabriel Cruz, per la seva localització estratègica.

Els aparells de seguretat apunten en direcció a la ruta que dona accés a la zona on va aparèixer la samarreta del desaparegut. Després d'identificar els mecanismes, els agents es van posar en contacte amb el propietari dels establiments, qui no va posar cap problema per facilitar les gravacions. 

Entre els monitors revisats, destaca la perspectiva que ofereix una de les càmeres de seguretat situades a l'hotel Cala Grande. Aquesta, apunta, des de la cantonada d'un petit estany, fins al camí que porta fins a la depuradora, lloc on es va trobar la peça de roba del petit.

Diana Quer, com a referència

Tot i que la qualitat de les imatges no és òptima i que la perspectiva podria complicar la identificació del vehicle, la Guàrdia Civil no perd l'esperança. Com a referència, tenen el cas Diana Quer, on es va treballar amb un laboratori especialitzat, que va permetre donar amb el vehicle en el qual es van portar a la difunta.D'aquesta manera, es confia trobar les referències apuntades fins avui. La troballa de la samarreta de Gabriel Cruz fa indicar que els segrestadors van portar al nen a aquesta zona i qualsevol cotxe que pogués aparèixer, als moments posteriors a la desaparició, serà considerat sospitós.

Un bàlsam per la investigació

Operativo de búsqueda para encontrar a Gabriel Cruz
Continuen els operatius de cerca per trobar a Gabriel Cruz | Cedida

Pràcticament dues setmanes després de la desaparició de Gabriel Cruz, la identificació de les esmentades càmeres de seguretat representen un autèntic punt d'inflexió per a la recerca. La Guàrdia Civil és conscient que, amb aquests dispositius, podria arribar a donar-se amb els responsables de la pèrdua.

De la mateixa manera, el descobriment ha estat un bàlsam per al Ministeri de l'Interior. Les poques novetats en el cas qüestionaven la cerca. La veritat és que, amb cap càmera en un radi inferior a 13 quilòmetres, trobar qualsevol pista era complicat. Amb aquests elements, la recerca pot fer un gir radical.


Comentaris

envia el comentari