La policia de Figueres marxa increpada de 4 festes que intentava aturar

S'han tramitat expedients sancionadors pels responsables de les celebracions

Agents de la Guàrdia Urbana en un control pel coronavirus a Figueres
Els agents van haver de marxar increpats de les festes | Cedida

Aquest estiu la Guàrdia Urbana de Figueres ha intentat posar punt final a quatre festes que s'han celebrat durant la nit en cases del sector oest del municipi. Els encarregats d'avisar als agents en tots els casos van ser veïns de la zona que es queixaven del xivarri i de la música.

Els agents es van desplaçar fins a les cases en qüestió però els responsables de les quatre festes van ignorar les instruccions que els hi van donar i fins i tot, en alguns casos, els van increpar tot causant que els agents marxessin dels domicilis per «evitar mals majors», segons recull el mitjà 'Diari de Girona'.

Les 4 celebracions van tenir lloc el 25 i 30 del passat mes de juny però fins ara no s'havien tramitat els expedients sancionadors que han imposat multes de 150 euros. Des de la formació Junts han posat de manifest els fets i el govern s'ha compromès a revisar les multes que s'han considerat baixes.

La música alta fins a la matinada

Tres de les quatre festes es van produir la mateixa nit del 25. En els tres casos la música estava molt alta i els veïns es queixaven que no podien dormir. Els agents van poder comprovar que hi havia festes en tres patis de les cases del barri, segons avança el citat mitjà.

En el primer cas, el propietari de la casa va sortir ebri a parlar amb els agents i es va mostrar reticent a complir les seves ordres. Tot seguit va sortir un grup de gent de l'interior de la casa que va increpar els agents.

En el segon habitatge els policies van veure molta gent agrupada a l'exterior els quals van ignorar les ordres, se'n van riure i els van increpar. En l'últim cas, els responsables de la festa també van ignorar els agents i la música va continuar en tots els casos fins a les 3 i 4 de la matinada.

El quart i últim cas es va produir el dia 30 de juny on els agents es van trobar amb una concentració d'entre 50 i 70 persones que celebraven un casament. Els responsables també es van negar a complir les ordres i els hi van dir que assumirien «totes les conseqüències».


Comentaris

envia el comentari