La policia intervé 680 quilos de cocaïna en un contenidor del Port de Barcelona

Barcelona és la ciutat europea amb més diari consum d’aquest producte

Agente de la Policía Nacional
Agent de la policia nacional en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

La Policia Nacional ha intervingut 680 quilos de cocaïna al port de Barcelona. Després d’una operació conjunta dels agents amb funcionaris de l’Agència Tributària, el cos espanyol ha extret aquesta enorme quantitat de droga d’un dels contenidors marítims de l’espai.

L’estupefaent, segons han relatat fonts policials, era transportat a través d’una ‘operació ganxo cec’ o ‘rip off’. És a dir, la droga s’introduïa amagada a l’interior d’un contenidor legal i declarat, que duia bovines de paper.

Vital intervenció de la policia

No va quallar la teoria narcòtica. Els agents de la policia nacional instal·lada a Barcelona van optar per anticipar-se al moviment d’extracció dels grup de narcotraficants que esperaven a recollir la mercaderia.

El procediment, normalment, acostuma a ser el següent. Una vegada rebut l’avís de la mercaderia que arribarà, els membres del grup narcòtic es reuneixen de matinada per —aprofitant que són una minoria els treballadors que estan al port a aquella hora— extreure sigil·losament el producte.

Segons ha relatat el cos espanyol en una nota, però, aquests han pogut deixar en res l’operació i intervenir un contenidor sencer de cocaïna.

Els contenidors del port de Barcelona, en una imatge d'arxiu
Els contenidors del port de Barcelona, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Barcelona, la ciutat europea amb més consum diari de cocaïna

Es consumeixen 965,2 mil·ligrams per cada 1.000 persones al dia. És la sorprenent dada que va revelar l'informe Anàlisi de les Aigües Residuals i Drogues, elaborat pel grup europeu ‘Score’. L’estudi, que es va dr a terme en diferents capitals europees, va recollir mostres de fins a 60 grans nuclis europeus.

Sorprèn, però, que aquest no inclou dades de grans capitals com Londres o Madrid. Tot i aquest ‘descuit’, els investigadors deien que els resultats «ofereixen una útil instantània del flux de drogues a les ciutats analitzades» i, a més, treuen a la llum que el consum es duu a terme en «marcades variacions geogràfiques».


Comentaris

envia el comentari