Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cadires apilades de la terrassa d'un bar

La Policia Local de Terrassa desallotja un restaurant amb taules als magatzems que doblava l'aforament

El propietari ha quedat denunciat per saltar-se les normes d’higiene i seguretat contra la Covid

Aquest cap de setmana ha estat marcat per l’eliminació de l’estat d’alarma i les múltiples celebracions que s’han celebrat a tot el país per celebrar aquest esperat fet. No han passat ni 48 hores i les multes per festes il·legals, reunions multitudinàries i atemptats contra l’autoritat no han cessat.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Aquest diumenge al vespre, poc abans de les 21h, la Policia Municipal de Terrassa va haver de desallotjar un restaurant que doblava l’aforament permès i, a més, utilitzava el magatzem per posar més taules i servir els clients.

18 persones amagades al magatzem, el qual s’utilitzava per servir els clients

El local de restauració està situat al carrer de Solsona, a l’altura de la carretera de Castellar. El cap del restaurant va intentar tancar la porta i aparentar normalitat quan els agents es van apropar, però finalment va deixar entrar als agents poc abans de les nou de la nit i van trobar-se una gran sorpresa. El límit d’aforament del local era d’unes 30 persones, i en aquell moment n’hi havia 61 al seu interior. A més, 18 d’aquestes persones es trobaven al soterrani del local, el qual s’estava utilitzant com a una altra sala per servir els clients en comptes d’un magatzem. La resta de les persones, 43, es trobaven a la sala principal.

La Policia Local va desallotjar el restaurant i va denunciar el propietari per saltar-se les normes contra la Covid que encara estan imposades tot i la desaparició de l’estat d’alarma: els clients no portaven mascareta, no es respectava la distància social i l’aforament doblava el permès.

Un 'macrobotellón' acaba amb 25 persones denunciades, una de detinguda i 18 cotxes identificats

Aquest dissabte les festes per celebrar el fi de l’estat d’alarma han estat múltiples. Un dispositiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local d'Arbúcies (Selva) en un 'macrobotellón' ha acabat amb 25 persones identificades, una de detinguda i 18 cotxes identificats. La festa s'ha celebrat coincidint amb la fi de l'estat l'alarma i hi ha participat més d'un centenar de persones.

Tot plegat ha passat a la Corbadora, una zona de lleure, apartada del nucli urbà. Un dels denunciats és un jove que ha donat positiu a la prova d'alcoholèmia que se li ha fet. Des de l'Ajuntament d'Arbúcies recorden que l'índex de contagi és «molt alt» a la població i demanen «responsabilitat» i extremar les precaucions, encara que s'hagi aixecat l'estat d'alarma.