IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Policia Nacional deté un ciutadà marroquí a Terrassa per la seva presumpta integració en el Daesh

Estava molt radicalitzat, després de passar per un procés d'autoadoctrinament

La Policia Nacional ha detingut aquest dimarts un home de nacionalitat marroquina, per la seva presumpta integració en l'organització terrorista Daesh. Segons ha informat el mateix ministre de l'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido a través de Twitter, la detenció s'ha produït a Terrassa, al Vallès Occidental. L'home, de 45 anys, estava molt «radicalitzat», després de «passar per un procés d'autoadoctrinament»

S'exposava habitualment a vídeos i documentació propagandística de l'organització terrorista. «Qui pugui fer alguna cosa que ho faci, a qui no deixin anar a Síria que mati a sis o set espanyols», assegurava l'acusat davant la impossibilitat d'ell de viatjar al país per la vigilància a les fronteres.

Ell es considerava un integrant més de l'organització, tot i que actuava en la distància. Per tant, probablement, hagués tingut la intenció de realitzar un nou atac. Pel que fa a l'operació antiterrorista, encara continua oberta.

Intentava passar desapercebut 

El detingut era molt reservat per no aixecar sospites i pretenia tenir un aspecte físic i portar un estil de vida ben diferent del relacionat amb els islàmics. S'afaitava la barba, portava pantaló curt i no acudia a la mesquita a resar amb la finalitat d'infiltrar-se i atacar l'objectiu des de dins. 

També conduïa realitzant maniobres evasives per despitar i no permetre un fàcil reconeixement de la seva trajectòria. D'aquesta manera, intentava que ningú s'adonés de quin recorregut feia i on anava. El seu telèfon mòbil també l'utilitzava estratègicament. Seguirà ampliació. 

Els atemptats a Les Rambles

L'home ha recolzat l'actuació dels terroristes en els atemptats de Barcelona i Cambrils, que van tenir lloc el passat mes d'agost. Fins i tot, ha indicat que faria el mateix que van fer els seus companys, a qui anomena «germans». 


Comentaris

envia el comentari