La Policia Nacional escorcolla l'Institut d'Estadística de Catalunya

Els agents estarien buscant el cens utilitzat per al referèndum de l'1-O

Aquest dimarts, 5 de desembre, al voltant de les deu del matí, un equip d'entre cinc o sis agents de la Policia Nacional han entrat a la seu de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), situada a la Via Laietana número 58 de Barcelona, per realitzar escorcolls. Els agents estan buscant el cens electoral utilitzat, sense autorització, pel referèndum d'autodeterminació del passat 1 d'octubre.

 

Segons informa el diari 'Ara', la policia estaria actuant sota una ordre de Juan Antonio Ramírez Sunyer, el jutge d'instrucció del  número 13 de Barcelona, encarregat de la causa sobre les revelacions de Santi Vidal, qui va ordenar registrar la conselleria d'Economia i la detenció de diversos als càrrecs de la Generalitat. El magistrat els ha autoritzat el registrament dels sistemes informàtics de l'Idescat.

Els treballadors que no utilitzen aquests sistemes, però, continuen treballant amb normalitat en aquests moments. Segons ha informat el departament de premsa de l’Idescat, els agents de seguretat es troben a la quarta planta estudiant la informació dels respectius sistemes informàtics.

 

Un organisme autònom

L'idescat és un organisme autònom encarregat de l'estadística de la Generalitat, tot i que depèn de la Conselleria d'Economia i Hisenda, àmbit del qual s'encarregava, anteriorment, l'exvicepresident cessat Oriol Junqueras, qui encara es troba a la presó a raó de la decisió que va prendre el jutge del Tribunal Suprem, el passat dilluns 4 de desembre, de què continuï empresonat junt amb l'exconseller Joaquim Forn i els líders independentistes, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. 

 

Tanmateix, el jutge va declarar llibertat sota fiança pels altres exconsellers que es trobaven a la presó, els quals van poder sortir al llarg del dia d'ahir. Pel que fa a Dolors Bassa i Meritxell Borràs, van sortir a les 15.50 h d'Alcalà Meco, mentre que Raül Romeva, Carles Mundó, Josep Rull i Jordi Turull van sortir a les 18.33 h d'Estremera.