Imatge d'arxiu d'un vehicle de la Policia Nacional

Commoció a Espanya: Una mare troba el cos sense vida del seu fill de 12 anys a casa

La Policia Nacional investiga els fets que van tenir lloc el passat dimarts a Múrcia

La Policia Nacional està investigant la mort d'un nen de 12 anys que va ser trobat a casa per la seva mare dimarts passat, 16 de febrer. Els fets van succeir al voltant de les 20.45 hores en un habitatge del Barri del Progrés de Múrcia, quan la dona arribava a la seva casa després de treballar. Quan va anar a comprovar que el seu fill Juan estava bé, se'l va trobar penjat amb el cinturó d'una bata a la seva habitació.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els serveis d'emergències van enviar al lloc dels fets diverses dotacions de la Policia Nacional, així com ambulàncies i membres de la Creu Roja per a assistir els familiars del menor difunt. La Policia intenta ara aclarir les circumstàncies de la mort del nen, però el Grup de Menors (GRUME) del cos policial ha informat que els primers indicis descarten que sigui un cas d'assetjament escolar.

«Tant el rastreig dels missatges del telèfon mòbil del menor, com la informació aportada als agents per part del centre educatiu al qual assistia, així ho indiquen», expliquen fonts pròximes al cas al diari 'La Verdad'. Tot i això, les circumstàncies encara no són gens clares, perquè el menor sí que estava rebent tractament psicològic des de fa un any i, diverses vegades, va anar a classe amb ferides als seus braços.

Bon estudiant i sense antecedents d'assetjament escolar

Un amic del nen ha explicat per al citat mitjà que el menor «estava molt trist des que es van separar els seus pares», la qual cosa explicaria el tractament psicològic i que podria explicar també el tràgic desenllaç, encara que els agents estan investigant tot l'entorn del nen. El cas de Juan ha sorprès els veïns i coneguts de la família perquè no esperaven un drama com aquest, en un menor que s'ocupava a fons en la seva educació i que no havia patit cap cas d'assetjament, almenys del que es tingués constància.

«Ningú s'ho esperava perquè era un estudiant d'altes capacitats: era molt llest», ha explicat una professora de l'institut en què estudiava al digital 'El Español'. «Estic impactada: no dono crèdit», afegia aquesta docent. La Policia considera que és un cas «estrany» per les circumstàncies que envolten al succés. Des de la Conselleria d'Educació de la Regió de Múrcia es va posar en marxa el protocol habitual en aquests successos, enviant un equip d'orientadors i psicòlegs al centre per a «abordar la situació amb alumnes i professors».


Després de descartar l'assetjament, una altra de les hipòtesis que maneja la Policia és que el menor patís algun tipus de trastorn psicològic provocat per la separació dels seus pares. Tot i això, els investigadors no descarten cap escenari en un succés que ha commocionat la ciutat de Múrcia.