La policia comissa més de 2.000 productes de 'top manta' a Barcelona

Les actuacions les han realitzat Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra al portal de la Pau i a plaça Catalunya
Imatge de la zona de plaça de Catalunya, plena de manters. | Guillem RS

 

La policia ha comissat 2.011 productes de venda ambulant irregular en un operatiu conjunt de Guàrdia Urbana de Barcelona i Mossos d'Esquadra a la zona del Portal de la Pau, segons ha informat el cos de seguretat local. L'operatiu ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda, i se suma als que hi ha hagut els darrers dies per intentar evitar l'activitat dels manters en aquest indret.

 

Un altre dels punts on treballen els cossos policials és l'intercanviador subterrani de l'estació de Rodalies de Renfe i Metro de Plaça Catalunya. Allà també han intervingut els cossos policials, contretament al vestíbul, per evitar-hi l'activitat de venda ambulant.

 

Més de 2.000 productes han estat requisats per Mossos i Guàrdia Urbana a Barcelona | Cedida

 

Intervinguts més d’un miler de productes

En una batuda recent la setmana passada, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra, amb agents de Seguretat Ciutadana de les comissaries de les dues policies de Ciutat Vella, ja van fer un operatiu conjunt contra la venda ambulant al voltant de la plaça Catalunya. Una operació que va ser rutinària i que no s’emmarcava en el pla de xoc contra els manters que van iniciar l’Ajuntament, Interior i Renfe, a diferència del cas anteriorment esmentat.

 

 

Un policia ferit en una batuda contra els 'top manta'

Encara més recentment, el passat dissabte, una altra batuda contra el 'top manta' a plaça Catalunya va acabar amb enfrontaments i un policia ferit. Un agent de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana, els agents d'ordre públic de la policia de la ciutat, va resultar ferit lleu després d'un enfrontament amb els manters, tal com han explicat fonts policials a 'CatalunyaDiari'.

 

Els agents van rebre llançaments d'objectes per part dels 'top manta' quan a mitja tarda els van voler desallotjar del vestíbul intercanviador de Renfe i Metro, al subsòl d'aquesta cèntrica plaça de Barcelona. L'operatiu es va fer al migdia i no només a la zona de plaça de Catalunya, també es va intervenir a Colom, on també es posen els manters, i a la zona de plaça d'Espanya, on els venedors ambulant també s'instal·len, a l'avinguda de la reina Maria Cristina.