Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos agents de la Policia Nacional d'esquena

Un policia fora de servei, l'heroi del dia: Salva un nen a punt de morir en ple carrer

El nen es trobava en un estat cianòtic i tenia el cos d'un color lleugerament blau: li va practicar la maniobra de Heimlich | Els fets van passar a Figueres

Heroïcitat d'un Policia Nacional a Figueres. Un agent del cos estatal que estava fora de servei salva la vida a un nen d'un any que estava inconscient i no respirava, a Figueres. Els fets van passar a principis de febrer quan el policia estava passejant per la ciutat i va sentir els crits d'una dona, que tenia el seu fill que s'estava ofegant en braços. 

El menor es trobava en un estat cianòtic, davant la falta d'oxigen per l'obstrucció de les vies respiratòries. Per això, el policia va agar el nen, que tenia el cos flàccid i d'un color lleugerament blau, i li va practicar la maniobra de Heimlich. 

També li va fer una reanimació cardiopulmonar, retirant-li tot el que li obstruïa les vies respiratòries i va aconseguir que recobrés la consciència, poc a poc.

L'agent va dur el nen i la seva mare a l'hospital

Tenint en compte la situació, l'agent va aturar un vehicle que circulava per la zona i va aconseguir així poder traslladar el menor i la seva mare a l'hospital de Figueres, on el nen va ingressar a Urgències i la mare va ser atesa per un atac d'ansietat.

Després de l'episodi, el policia s'ha reunit amb la mare i el nen saber com es trobaven i ha rebut les felicitacions de l'equip sanitari de l'hospital.

Des de la Direcció general de la Policia asseguren que són conscients que gra part dels serveis que presten els agents són de caràcter assistencial o humanitari. 

Per això, des de fa anys en tots els processos formatius, una de les assignatures que han de cursar és Tècniques Assistencials d'Urgència (TAU), que ensenyen com afrontar possibles situacions d'emergència com accidents, traumatismes o ofegaments.

No és el primer succés així 

I és que a Esplugues de Llobregat va ocórrer un succés similar el passat 4 de febrer. Dos agents de la Policia Local d’Esplugues de Llobregat van salvar la vida de la Martina, una nena de 14 mesos, que s’estava ofegant a la via pública. 

Alertats pels crits dels pares de la petita en veure que no respirava, els policies van comprovar que la nena estava inconscient i li van practicar immediatament la maniobra de Heimlich fins que va tornar a respirar. 

Mentre no arribava l’ambulància del SEM, els agents van rebre l’ajuda d’un metge i d’una auxiliar d’infermeria fora de servei. La petita va ser traslladada d’urgència a l’Hospital Sant Joan de Déu on es va recuperar totalment.