ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat obre la porta a mantenir els confinaments perimetrals per Nadal

Dos policies salven una dona que va patir un infart a la Jonquera

Gràcies a les maniobres de reanimació dels agents de la Policia Nacional, va poder recuperar la consciència

Dos agentes de la Policía nacional consiguieron salvar a la niña
Dos agents de la Policia Nacional van poder salvar la dona  | El Confidencial digital

El passat 18 de juliol, l'Iván Jesús i el Miguel, dos policies nacionals, van salvar la vida d'una dona de 84 anys quan aquesta va patir un infart i va començar a perdre el pols i la consciència. Els fets van succeir en un restaurant de la Jonquera, quan els dos agents es trobaven dinant després d'haver realitzat el servei del dia.

Segons 'El Diari de Girona', tots dos estaven asseguts al local quan de sobte van veure com un home gran, d'uns 80 anys, estava donant «cops a la dona perquè reaccionés i que li costava respirar». L'home va començar a cridar, i els policies es van apropar en veure que necessitava ajuda. Un cop van adonar-se de l'estat de la dona van aplicar el protocol PAS (Protegir, avisar i socórrer).

Van salvar-la amb maniobres de reanimació

El primer que van notar és que la dona estava perdent la consciència i que li costava respirar, a més, també vomitava. Van decidir llavors posar-la a terra en posició de seguretat per després comprovar que el seu pols era molt baix, va ser llavors quan no els va quedar més remei que iniciar les maniobres de reanimació.

Al mateix temps, mentre el Miguel atenia la dona, el segon agent trucava al 112 per demanar ajuda. «Tenia el metge al telèfon que ens deia com estava la dona i què podia tenir», assegura el policia, segons recull el mitjà citat. Diu també que una altra de les coses que va haver de fer va ser «intentar tranquil·litzar el marit».

La dona, que va entrar en parada cardíaca, va poder recuperar la consciència gràcies a la reanimació que li estava fent un dels policies, poc després va arribar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que va atendre la dona al lloc i després la va traslladar fins a l'hospital de Figueres.

Agraïments i felicitacions als dos policies

Segons el diagnòstic, la dona havia patit un infart de miocardi, però gràcies a l'actuació dels dos agents va poder salvar la seva vida. Aquell dia precisament, ella i el seu marit, havien anat fins a la Jonquera, -són un matrimoni de Perpinyà- per celebrar els seus 60 anys de casats. De fet, a la taula del restaurant els policies van veure un pastís on posava 60.

Després del succés tant la dona com l'home van agrair els agents la seva actuació, a més, des del SEM els van felicitar pel que havien fet assegurant-los que en casos com aquest una primera intervenció ràpida, com la que ells van fer, és de vital importància. Els dos policies recorden que han rebut la formació necessària per actuar en casos com aquest i que va ser per això que va poder-ho fer.


Comentaris

envia el comentari