Dos policies salven un nadó de 19 mesos inconscient a València

Els agents van poder actuar amb rapidesa perquè estaven molt prop del lloc dels fets
El xiquet no respirava en eixir de la banyera | BitPadres.com

 

Agents de la Policia Nacional van atendre la nit del diumenge a un menor de 19 mesos inconscient i que no responia després de patir, segons pareix, un pic de febre —mentre el banyava sa mare— i del que no es recuperava. Els agents van arribar gairebé immediatament a la casa, i en observar l'estat crític del xiquet, el van traslladar immediatament a un centre hospitalari.

  

Els fets van passar cap a les deu i quart de la nit, quan els agents realitzaven feines de prevenció i  van ser alertats, per la Sala del 091, amb l'objectiu que la patrulla més pròxima es presentés al domicili, ja que un pare havia cridat comunicant que el seu fill menut estava inconscient i sense signes vitals.

 

Els policies van anar ràpidament al lloc i van localitzar, en l'interior del portal, a un home i a una dona molt nerviosos i espantats, amb un xiquet de poc més d'un any embolicat en una manta, amb els ulls oberts, sense reaccionar i amb el cos immòbil.

 

Els agents van decidir traslladar-los al centre hospitalari més pròxim en el vehicle policial als pares amb el menut, donant avís a la Sala del 091 perquè alertés a l'hospital de la imminent arribada d'un xiquet, el qual no respirava. A més, un altre efectiu, que estava acudint al lloc, va ser avisat perquè els acompanyara en el trajecte, facilitant el trànsit fins a l'hospital.

 

Atenció ràpida dels agents i dels metges

Els agents van arribar a l'hospital en uns pocs minuts, i allí els esperaven diversos metges, els quals van prendre al menut al box de crítics. Els policies es van quedar amb els pares i, en pocs moments, van sentir el sanglot del xiquet, que després de ser estabilitzat va quedar ingressat en l'UCI pediàtrica en observació.

 

Els policies van saber que la mare estava banyant al seu fill de 19 mesos quan, per sorpresa, va començar a convulsionar, perdent la consciència i adquirint un color blavós, deixant de respirar. La mare va tractar de realitzar una reanimació cardiopulmonar, però el xiquet no responia. En això, va avisar al pare que estava en el domicili i va ser ell qui va telefonar immediatament al 091.

 

Una de les doctores que va atendre el menor va manifestar als agents que gràcies a la seua ràpida intervenció s'havia pogut salvar la vida del xiquet.