El Portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya es querella contra els Mossos per haver sigut víctima d'espionatge

Amb aquesta ja són set les querelles interposades contra el cos policial pel mateix motiu

David Miquel en una entrevista a Antena 3
David Miquel en una entrevista a Antena 3 | Antena 3

El portaveu del Sindicat de Policies de Catalunya s’ha querellat contra els Mossos d’Esquadra. David Miquel, així es diu el portaveu, assegura haver estat víctima d’espionatge per part del cos policial.

Amb aquesta última querella, ja són set les persones que han denunciat el mateix fet, després de conèixer que els seus noms es trobaven a uns documents que es pretenia cremar precisament per tenir informació sobre els espionatges.

Seguiments a David Miquel

David Miquel denuncia que els Mossos van realitzar seguiments i informes sobre ell sense motiu. Com a conseqüència d’aquests fets, l’afectat demana que s’obri una investigació contra el cos de seguretat per delictes de prevaricació, malversació de fons públics, descobriment i revelació de secrets, obstrucció a la justícia i omissió del deure de perseguir delictes.

Els Mossos d'Esquadra van realitzar espionatge
Els Mossos d'Esquadra van realitzar espionatge | Cedida

 

«La realització d'aquests seguiments a un membre policial, que és portaveu i secretari d'un sindicat de Mossos d'Esquadra, que exerceix el seu càrrec en defensa dels seus afiliats, suposa tal gravetat que pot arribar fins i tot a vulnerar el dret de defensa dels afiliats que representa», és part del que diu la querella.

La Policia Nacional va evitar que el passat 26 d’octubre els Mossos d’Esquadra destruïssin una documentació amb totes aquestes dades. Allà hi sortia el nom de David Miquel, segons l’informe enviat a Lamela per la Policia Nacional el seu nom «figurava en un organigrama a color amb el suposat entramat de la denominada ‘Operació Catalunya’».

Set querelles contra els Mossos

Amb aquesta darrera querella ja en van set. El primer a querellar-se va ser l'expresident de Societat Civil Catalana (SCC) Josep Ramon Bosch. Després d’ell també ho va fer el secretari general del SPC, David José, la seva dona -pel suposat espionatge del qual també va ser víctima el seu fill menor d'edat-, el mateix advocat José María Fuster-Fabrala plataforma Barcelona amb la Selecció i el periodista Albert Castillón.

A més a més ja es va saber fa un temps que els Mossos haurien espiat també alts càrrecs de Ciutadans i altres partits políticsaixí com periodistes, advocats i dirigents sindicals, segons ‘Antena 3'.


Comentaris

envia el comentari