Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de Jay Robles

La premonició de Julián, el cambrer mort a l'incendi: «Plorareu per mi»

La cançó que ho diu tot sobre la tragèdia de Jay Robles

Julián Robles, més conegut com a Jay Robles, va morir divendres de la setmana passada, 21 d'abril, al restaurant italià Burro Canaglia situat a la plaça Manuel Becerra de Madrid.

El noi de 25 anys, natural de Benidorm, moria després que el local quedés totalment calcinat després d'un incendi. Aquest es va propagar en pocs segons a causa del flamejat d'una pizza especialitat de la casa en contacte amb els adorns vegetals del local.

Julián va trobar la mort quan tot just feia una setmana que treballava en aquest local juntament amb Alexandra Velasco, una infermera de Getxo, també va perdre la vida en aquest incendi. Una desgràcia per la qual encara es troben hospitalitzats vuit dels ferits a conseqüència de les cremades greus que van patir en el succés.

La inquietant premonició de la cançó de Jay Robles: «Plorareu per mi»

En les darreres hores, Julián, el pare del jove, ha explicat que el seu fill ja el va avisar del perill que corrien en treballar amb foc. I que podia acabar en tragèdia, com ha estat així.

Foto de Jay Robles als càstings d''OT 2020'
Jay Robles va escriure una cançó premonitòria abans de morir en un incendi a Madrid | RTVE

La veritat és que una premonició posa els pèls de punta a qualsevol perquè fa uns dies aquesta promesa de la música va escriure la cançó titulada 'La habitación en llamas'. Una cançó en què la lletra deia en algunes parts de la tornada «plorareu per mi».

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Una cançó que encara no havia sortit a plataformes, i que el jove estava polint. Sens dubte, és tota una premonició del que va passar fa uns dies al restaurant italià.

Jay Robles era una promesa de la música i va estar a prop d'entrar a 'OT 2020'

El jove, que va estar a punt d'arribar a ser un dels elegits a 'OT 2020', tenia prop de 2.500 oients mensuals a Spotify. A més, havia realitzat diversos videoclips en els darrers temps. Un noi que combinava la música d'estils reggaeton, rap i trap i actualment estudiava guitarra i piano.

El seu pare va oferir unes declaracions realment dures i va admetre que estudien denunciar per negligència l'empresa propietària del local on va morir el jove aquell 21 d'abril.

Imatge dels sanitaris treballant
Els sanitaris van socórrer les víctimes de l'incendi en ple carrer | Twitter: EmergenciasMad

Així mateix, el pare demanarà responsabilitats als propietaris de Burro Canaglia per si la mort del seu fill pogués ser un homicidi imprudent. «Portarem el cas als tribunals perquè no passi això més, la seva mort ha de servir per a alguna cosa. La decoració era una trampa i una bomba. Hauria de ser una decoració ignífuga», ha assenyalat.

El pare de Jay portarà el cas als tribunals

«Aquestes plantes no poden estar en restaurants com aquest. El meu germà hi va ser, em va enviar una foto del meu fill i vaig notar que alguna cosa li passaria quan vaig veure la pizza de l'infern», ha sentenciat.

«Han mort dues persones i hi ha malalts a l'UVI. Hem d'aconseguir que treguin aquesta decoració del sostre del qual estava tan a prop de les taules, com passa a altres restaurants. Hi havia un doble sostre d'escaiola i tampoc era antiinflamable», ha assenyalat Julián, el pare de Jay.

El pare del difunt considera que el local hauria de tenir un sistema de protecció contra el foc que en reduís la propagació. I que és inusual tenir al sostre plantes de plàstic inflamables.

Per part seva, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha estat «extremadament prudent i cautelós sobre els termes concrets de llicència». «Hi ha un procés judicial que ja està en marxa, i en aquest procés judicial s'han de depurar totes les responsabilitats penals que hi pogués haver».

«Sí que comptava amb llicència, que aquesta llicència emparava l'ús que tenia aquest restaurant. En relació amb l'ornamentació o decoració que tenia aquest restaurant, això és el que caldrà comprovar», ha assegurat Almeida.