IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La premsa internacional es fa ressò de l'aplicació de l'article 155 de Rajoy

El 'New York Times', 'The Guardian', 'Le Monde' o 'La Stampa' obren les edicions digitals

Imatge de 'La Stampa'
Imatge de 'La Stampa' | Cedida

El 'New York Times' informa que el govern espanyol «proposa apartar» el president de la Generalitat. Les decisions anunciades per Madrid, escriu el corresponsal a Barcelona Raphael Minder, condueixen Espanya cap a un territori "desconegut" mentre Rajoy intenta sufocar «la crisi constitucional més greu des que es va instaurar la democràcia». El rotatiu britànic 'The Guardian' informa que Espanya «s'enfonsa en una profunda crisi» després que aquest dissabte el president Rajoy hagi anunciat «que està desposseint Catalunya de la seva autonomia» i imposant el govern directe de Madrid en un intent d'aixafar el moviment d'independència. 'La Stampa' parla de les «duríssimes» mesures i el director del diari, Maurizio Molinari, analitza que «el desafiament polític» de Rajoy als independentistes «no podria ser més difícil, més clar i més obvi».

El 'Washington Post' també ho treu en portada i entre les històries 'més destacades' titula: «Espanya, a punt per prendre el control de Catalunya per aturar la secessió». Per la seva banda. Al NYT, Minder explica també que és la primera vegada que s'intervé una autonomia i que s'aplica l'article 155 i informa de la decisió de convocar noves eleccions. «Tanmateix no queda clar com s'organitzaran i si canviaran significativament el panorama polític de Catalunya ni si ajudaran a resoldre el conflicte territorial», analitza el periodista. A més, destaca que les mesures anunciades «corren el risc d'inflamar el clima a Catalunya».

La BBC obre l'edició digital amb «Espanya pressiona per destituir els líders catalans» i diu que el president del govern espanyol ha anunciat els plans per «prendre el control» de la regió. En un paràgraf d'anàlisi dins la peça, el corresponsal a Madrid, Guy Hedgecoe, explica que si bé l'ús del 155 ja havia estat anticipat, l'anunci ha tingut un gran impacte. Descriu que aquest article de la constitució espanyola mai ha estat invocat abans i que, per tant, hi havia un gran misteri al voltant del seu potencial abast i significat. També diu que si bé Rajoy ha insistit que l'autogovern no quedaria suspès, «molts no hi estan d'acord». «Aquells que volen la independència de la regió probablement ho veuran com una provocació més que no pas com una solució», afegeix.

Imatge del 'New York Times'
Imatge del 'New York Times' | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari