El Prenda considera «excessiva» la seva condemna i es passeja per la presó ensenyant la sentència

Creu que «l'única cosa lletja va ser la del mòbil» i considera que havia d'haver estat absolt

Imagen de archivo del Prenda.
Imatge d'arxiu del Prenda| Cedida

Indignació i frustració. Aquests són els sentiments de José Ángel Prenda Martínez després de conèixer la sentència que el condemna a ell i als seus quatre amics, anomenats entre ells 'La Manada', a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat i no per violació.

És per aquest motiu, que ara es passeja per la presó de Pamplona on està internat ensenyant la sentència impresa als altres reclusos perquè la llegeixin i jutgin un text que per a ell és «excessiu», tal com han apuntat fonts internes de la presó a 'El Español'.

Cal recordar que ell va ser el primer que va contactar amb la jove madrilenya a Navarra i per això mateix, és conscient de tota la repercussió mediàtica que ha assolit el seu cas.

Segons fonts penitenciàries, «el Prenda li passa la sentència als altres interns del seu mòdul perquè la llegeixin i opinin. També, fins i tot, a funcionaris». I és que està molt indignat perquè «el delicte d'abusos li sembla excessiu. Diu que l'única cosa lletja va ser la del mòbil, que va estar malament. Però res més»

Cuatro de los cinco miembros de La Manada.

Quatre dels cinc membres de La Manada. | cedida

 

El Prenda creia que seria absolt

Cabezuelo i Guerrero van conèixer la seva condemna a través de la televisió situada a la presó d'Alcalá Meco. En el seu cas ja s'esperaven una resolució similar i no es van sorprendre en cap moment quan es va fer pública.

En canvi, el Prenda i Escudero van escoltar la seva sentència a la sala col·lectiva del penal de Pamplona, on es van mostrar visiblement afectats. I és que el Prenda pensava que quedaria absolt totalment i, per això, la seva indignació és màxima. 

Es desconeix com ha aconseguit la sentència

Tanmateix, una de les grans incògnites que tenen els funcionaris penitenciaris és com el Prenda va aconseguir fer-se amb una còpia impresa de la sentència de la seva condemna. Tot apunta que li hauria facilitat el seu advocat Agustín Martínez, com a còpia per al client, encara que no ho han pogut confirmar.

En realitat, aquesta és una pràctica habitual entre els interns de presons, ja que repassen aquestes còpies una vegada i una altra aferrant-se a trobar alguna contradicció o una simple paraula a la qual es puguin agafar per poder presentar nous recursos davant la Justícia.


Comentaris

envia el comentari