José Ángel Prenda, membre de 'La Manada', espera poder fer vida normal després de la seva posada en llibertat

El militar de ‘La Manada’ ha reconocido ante los medios que los primeros días está «un poco agobiado»

Els membres de 'La Manada'
Imatge d'arxiu dels membres de 'La Manada' | Cedida

José Ángel Prenda, condemnat a 9 anys de presó per un delicte d'abús sexual contra una jove durant els Sanfermines del 2016, s'ha presentat aquest dilluns, 25 de juny, a la seu dels Jutjats de Sevilla, complint així amb la seva obligació de firmar setmanalment, després que la setmana passada tots els membres de 'La Manada' fossin posats en llibertat. 

Una imatge que volien aconseguir la majoria de mitjans de comunicació, els quals s'aglutinaven a les portes del seu domicili, i als quals ha acusat d'«explicar mentides». A més, ha declarat estar «molt agraït als que m'han donat suport des del principi». «La rebuda de la gent ha estat increïble», ha afegit.

'El Prenda' s'ha presentat al jutjat als voltants de les onze del matí, completament sol. Al cap de 5 minuts, tornava a sortir, pujant ràpidament a una moto conduïda per un altre jove. La resta dels membres de ‘La Manada’ també s'han de presentar avui per primera vegada davant el jutjat.

Ho ha fet després d'Alfonso Jesús Cabrerizo

'El Prenda' ha firmat just després que ho fes Alfonso Jesús Cabrerizo, el qual ha arribat als jutjats al voltant de les nou del matí. El militar de 'La Manada' ha reconegut estar «una mica atabalat» aquests primers dies de llibertat.

Cal recordar que una de les mesures cautelar imposades als cinc membres de 'La Manada' és que cada dilluns, dimecres i divendres s'han de presentar davant el jutjat de guàrdia de Sevilla. No obstant això, poden anar-hi a l'hora que vulguin, ja que no hi ha cap hora estipulada. 

Així doncs, aquest ha sigut el primer cap de setmana que els membres de 'La Manada' han viscut fora de la presó, després que l'Audiència de Navarra dictés llibertat provisional per als condemnats per un delicte d'abús sexual. I és que, el passat divendres, 22 de juny, van poder deixar de viure entre reixes i tornar als seus domicilis al costat de la seva família i amics per intentar fer una vida normal.

José Àngel Prenda és qui més s'ha deixat veure durant aquests primers dies.  L'acusat s'ha deixat veure passejant pel seu barri, els veïns del qual no deixen de mostrar-li el seu suport. De fet, no deixa de rebre la visita de familiars i amics i les dues primeres nits en llibertat ha sortit de festa. «Intentaré fer una vida normal», ha declarat davant els mitjans de comunicació que s'amunteguen a la porta de la seva casa.

Primer cap de setmana en llibertat

En aquest sentit, cal recordar que José Ángel Prenda, Jesús Escudero i Ángel Boza, van abandonar el centre penitenciari de Pamplona al voltant de les 18.00 hores i es van dirigir cap als seus respectius domicilis, acompanyats per Matías, un amic que van fer a la presó.

Abans d'arribar a casa, els quatre van parar a menjar a Cintruénigo, a Navarra, i després es van dirigir a Cadreita, municipi on viu Matías, els veïns del qual es van mostrar molt molests amb la presència dels membres de ‘La Manada’. Finalment, els tres sevillans van arribar a la seva ciutat el dissabte al matí.

D'altra banda, Alfonso Jesús Cabezuelo i Antonio Guerrero, que estaven empresonats a Alcalá Meco, a Madrid, van ser posats en llibertat una hora després que els seus companys. Els dos es van dirigir a un centre comercial, escortats per una patrulla de la guàrdia civil, on els esperava una dona per recollir-los i portar-los a Sevilla.

 


Comentaris

envia el comentari