rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

‘El Prenda’ diu que no ha dut a terme cap viatge i acusa als periodistes de mentiders

El membre de ‘La Manada’ ha llançat un repte a la premsa: «Li dono mil euros a qui trobi una foto meva a Eivissa»
'El Prenda' acudint al jutjat de Sevilla aquesta setmana | EFE
 

 

Segueix la polèmica que envolta els membres de ‘La Manada’, acusats de violar en grup una noia de 18 anys durant els Sanfermins de l’any 2016. Des que el passat 22 de juny fossin posats en llibertat provisional, els condemnats per agressió sexual han estat al focus de totes les mirades i de tots els objectius.

 

Aquesta setmana va créixer la indignació entre la població després de fer-se públic que tres dels membres del grup havien realitzat una sèrie de viatges i escapades amb els seus familiars. Ara, un d’ells, José Ángel Prenda Martínez, nega haver sortit de la península, i fins i tot va més enllà: diu que ofereix «mil euros a qui trobi una foto meva a Eivissa».

«El pitjor no són les vostres mentides, sinó que la gent s’ho creu»

Les polèmiques declaracions es van produir ahir al matí, quan l’implicat havia acudit al jutjat de guàrdia de Sevilla per tal de complir amb les mesures preventives imposades pels magistrats, que tenen com a objectiu evitar una possible fugida del país per part dels agressors

'El Prenda' aquest dimecres parlant amb els periodistes | Europa Press
 

 

Així doncs, i aprofitant la gran presència de mitjans de comunicació –que aquests darrers dies s’han convertit en l’ombra de ‘La Manada’, i estan pendents de tots els moviments que duen a terme–, el Prenda va fer patent la seva indignació amb tot el que s’ha publicat d’ell i de la seva suposada escapada.

 

«Li dono mil euros al periodista que trobi una fotografia meva a Eivissa d’aquest cap de setmana». D’aquesta manera llançava el repte i, visiblement enfadat, li retreia a la premsa tota la informació suposadament falsa que han fet pública, afegint que «el pitjor de tot això no són les vostres mentides, sinó que la gent s’ho creu. Cada vegada que parleu, mentiu».  

Antonio Manuel Guerrero, enxampat mentre intentava aconseguir un passaport

 

No és d’estranyar, però, la creixent desconfiança que envolta cadascun dels violadors, i més tenint en compte els últims esdeveniments. I és que, fa just una setmana, el passat 28 de juny, van enxampar Antonio Manuel Guerrero –el guàrdia civil que ha estat apartat provisionalment del càrrec– mentre intentava obtenir un passaport.

 

Uns fets que van causar molt revolt perquè, precisament, un dels motius que els jutges van fer servir per justificar la seva decisió era que no apreciaven risc de fuga o de reiteració del delicte. Però després dels últims esdeveniments, no tothom comparteix la mateixa opinió.

 

Escudero i Guerrero es van escapar a la platja de Cadis amb les seves famílies

A més, l’actitud adoptada pels membres de ‘La Manada’ tampoc ajuda a reforçar la seva innocència o a millorar la seva imatge pública. I és que, si bé és veritat que ‘El Prenda’ nega haver-se desplaçat fins a l’illa Pitiüsa, dos dels seus companys van ser enxampats durant una escapada a Cadis.

 

 

Antonio Manuel Guerreo durant la seva escapada a El Palmar, Cadis | Antena 3
 
 

Es tracta de Jesús Escudero, conegut com el perruquer, i Antonio Manuel Guerrero, mencionat anteriorment. Els dos es van deixar veure dinant en un restaurant amb les seves famílies, i no es van mostrar gens incòmodes malgrat les mirades de reprovació de la gent que coincidia amb ells. De fet, fins i tot saludaven a aquelles persones que els hi feien fotografies.