YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un pres català es treu les manilles utilitzant el filferro de les mascareta durant un trasllat

L'incident ha provocat que Institucions Penitenciàries redacti una nota informativa alertant els agents encarregats dels trasllats

Una detenció per part dels Mossos d'Esquadra
Un pres va obrir les manilles fent ús del filferro de la mascareta durant un trasllat als jutjats. | ACN

La pandèmia de coronavirus ha portat també a les presons les mesures de protecció com les mascaretes i el gel hidroalcohòlic, elements que han disparat la picaresca dels reclusos. Si el passat mes de juny es detectava a la presó de Brians 1 que les internes feien servir el líquid desinfectant per fer cubates, aquest cop s'ha produït un incident amb la peça metàl·lica que porten les mascaretes per ajustar-la al nas.

En aquest cas, un pres català va aconseguir treure's les manilles amb el filferro que porten les mascaretes, segons explica aquest dijous el diari 'La Vanguardia'. Segons el citat mitjà, els fets van tenir lloc fa uns dies durant un trasllat del reclús als jutjats, en el transcurs del qual el pres va treure el filferro del tapaboques i va manipular la manilla esquerra, aconseguint alliberar-la.

L'incident, però, no va anar a més. Un dels agents dels Mossos d'Esquadra que custodiava l'intern va veure'l a través de la pantalla de vigilància del vehicle policial i va recriminar-li l'acció a través dels altaveus. Davant això, el pres va deixar caure el filferro a terra i va tornar a col·locar-se les manilles.

Recomanació del Ministeri de l'Interior

Aquests fets han corregut com la pólvora pels grups de comunicació dels cossos policials. Alhora, també han suposat que des d'Institucions Penitenciàries es redacti una nota informativa advertint els funcionaris encarregats dels trasllats de reclusos dels riscos potencials d'aquest element de les mascaretes. Així mateix, el text també adverteix que el filferro també pot ser utilitzada pels presos per autolesionar-se.

Segons la informació de 'La Vanguardia', s'han produït casos puntuals d'interns que s'han fet talls als braços i als canells, tot i que sense riscos vitals. Arran d'aquests incidents, des del Ministeri de l'Interior es va recomanar a Guàrdia Civil i Policia Nacional la retirada d'aquests elements de les mascaretes dels presos.

Pel que fa als Mossos d'Esquadra, els agents retiren per iniciativa pròpia el filferro de la mascareta dels presos a les àrees de custòdia. Ho fan aplicant la lògica de retirar qualsevol element de risc que porti qualsevol detingut o detinguda, com els sostenidors amb peces metàl·liques, els cordons de les sabatilles o les ulleres.


Comentaris

envia el comentari