Un dels presos més perillosos d'Espanya es fuga d'una presó de Lleó

Santiago Izquierdo Trancho havia estat condemnat a 138 anys de presó i va fugir durant un permís penitenciari

Imagen de Santiago Izquierdo Trancho
Imatge de Santiago Izquierdo Trancho | La Sexta

Els cossos de seguretat de l'Estat busquen Santiago Izquierdo Trancho, un perillós reclús del Centre d'Inserció Social Jesús Heddad Blanco de Lleó que el passat 31 de juliol va aprofitar per fugar-se durant un permís penitenciari que li havien concedit. Després que passés el temps reglamentari del permís, el reclús no va aparèixer i els organismes competents van iniciar una investigació i van procedir a la seva recerca, que avui dia segueix oberta.

Santiago Izquierdo va cometre un assassinat a la presó

Santiago Izquierdo va entrar per primera vegada a presó l'any 1985 i des d'aleshores ha anat acumulant condemnes que sumen fins a 138 anys per assassinat, segrest de funcionaris, intents d'evasió, desacatament, agressió, amenaces i robatoris. L'any 1987 va obligar a un funcionari a obrir la cel·la d'un company de mòdul per assassinar-lo.

A més, també és conegut per ser un dels presos que va encapçalar una revolta a la presó Herrera de la Mancha de Ciudad Real l'any 1991 i on van arribar a segrestar a diversos funcionaris. En diverses ocasions, va enviar cartes ofensives als jutges perquè el cridessin a declarar i en el moment del trasllat s'intentava fugar

Tal com informa el sindicat ACAIP -Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciarias-, Izquierdo és un home capaç de dur a terme atrocitats com ara amagar ganivets i pinxos en el seu estómac, o també serrar barrots i dissimular-ho amb pasta de dents pintada. Amb semblant currículum, no és d'estranyar que Santiago Izquierdo Trancho sigui considerat un dels presos més perillosos de tota la història espanyola.

Segona fugida d'un pres espanyol en pocs dies

L'escapada de Santiago Izquierdo és la segona que es produeix en una presó espanyola en un parell de setmanes. En l'altra ocasió, Guillermo Fernández Bueno, condemnat a 26 anys de presó per violar dues dones i assassinar una d'elles, va aprofitar un permís de cap de setmana per escapar-se del centre penitenciari del Dueso, a Cantàbria.

Fernández va passar la frontera amb el Marroc, va travessar Mauritània i va entrar al Senegal, on les autoritats van alertar de la seva entrada il·legal a la Policia Nacional i el van poder detenir.


Comentaris

envia el comentari