Imatge del violador reincident del Regne Unit

Deixen lliure un violador i en 15 dies comet vuit violacions

Ja que va ingressar per primera vegada l'any 2008 per un robatori agreujat després d'entrar a la casa d'un home de 85 anys i atracar-lo

Un britànic de 34 anys s'enfronta una pena de cadena perpètua després d'haver violat en només dues setmanes fins a vuit persones.   Segons avança 'La Vanguardia',  Joseph McCann va ser posat en llibertat per error aquest passat mes de febrer i va ser llavors quan va violar a diverses persones, entre elles, un menor d'onze anys i una dona de 71. Finalment, la policia el va poder detenir el 6 de maig i, des de llavors, compleix condemna pels seus terribles fets.

La sentència li atribueix un total de 37 càrrecs

De fet, la sentència dictada aquest dilluns li atribueix un total de 37 càrrecs i, per tant, podria complir una pena de cadena perpètua. Aquesta no és la primera vegada que McCann està a la presó,  ja que va ingressar per primera vegada l'any 2008 per un robatori agreujat  després d'entrar a la casa d'un home de 85 anys i atracar-lo.

Llavors, se li va fixar una sentència coneguda al Regne Unit com a 'empresonament per protecció pública' (IPP). Tal com es desprèn del codi penal britànic, aquests presos poden rebre 'llicències', i amb una d'elles el violador va ser posat en llibertat el març del 2017. Això no obstant, la seva llibertat va durar poc i va tornar a ingressar a presó l'agost del mateix any per un robatori. Passats divuit mesos, McCann s'havia de sotmetre a una Junta de Llibertad Condicional, però finalment va ser posat en llibertat sense passar aquest filtre per error. 

Autor d'uns actes «de depravació i violència impactants»

Una vegada en llibertat, va cometre delictes com  raptar i violar a un jove de 20 anys, agredir sexualment en reiterades ocasions una altra noia i sotmetre-la a actes «de depravació i violència impactants».

Ara, després de tot l'escàndol i el greu error del centre penitenciari que el va deixar en llibertat, la directora executiva del Servei de Presons i Llibertat Condicional, Jo Farrar, ha demanat disculpes tot dient que:  «Reconeixem que va haver-hi errors i ens disculpem sense reserves per la nostra part en això. Estem compromesos a fer tot el possible per aprendre d'aquest terrible cas».

També et poden interessar...