IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

⛪ El Papa Francesc es mostra a favor d'aprovar lleis que reconeguin el matrimoni entre parelles homosexuals

URGENT

🚑 Espanya supera el milió de contagis de Covid-19 amb la pandèmia encara descontrolada

Un pres de Quatre Camins s'enfila al sostre del centre penitenciari durant cinc hores

L'home protestava perquè l'havien canviat de feina, i va acabar baixant sense provocar cap incident

Imatge de l'home al sostre del centre penitenciari de Quatre Camins
Imatge de l'home al sostre del centre penitenciari de Quatre Camins | Cedida CSIF

 

Situació surrealista a la presó de Quatre Camins. El centre penitenciari de la Roca del Vallès, al Vallès Oriental, va viure ahir grans moments de tensió després que un pres s'enfilés al sostre d'un dels edificis del complex. 

Segons han explicat fonts de l'administració penitenciària barcelonina, el succés va ocórrer cap a dos quarts de set de la tarda del passat dijous, 24 de maig. Va ser aleshores quan, davant la perplexitat de tothom, el pres va optar per pujar a la teulada del Departament d'Atenció Especialitzada (DAE) i va romandre-hi durant una bona estona. 

L'home es queixava d'una situació personal 

El pres va fer palès el seu mal tràngol pujant al sostre del complex per reivindicar la seva situació personal. En concret, la seva protesta estava motivada perquè l'havien canviat de feina a dintre de la presó, una decisió amb la qual no estava d'acord. L'home, així mateix, va arribar fins al punt de cremar diversos objectes —possiblement pilotes— per evidenciar el seu enfadament. 

La summa dificultat de la situació, però, va fer activar mesures més expeditives. És per això, doncs, que diversos agents dels Mossos d'Esquadra del Grup Especial d'Intervencions (GEI) i un mediador es van personar ràpidament a la zona del complex Quatre Camins on havia ocorregut el succés per intentar que el pres baixés de la teulada. 
 

Va baixar després de cinc hores 

L'anomalia va durar fins a dos quarts de dotze de la nit. Va ser aleshores quan el pres va optar per deposar la seva actitud i baixar després d'haver-se enfilat a la teulada durant cinc hores, sense provocar cap incident. 

El mes de març del 2017, ja va ocórrer una situació similar a la presó Model de Barcelona. Un home, que acumulava 20 anys de presó per diverses condemnes, va passar-se fins a 13 hores a baixar de la teulada.


Comentaris

envia el comentari