Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una reclusa de Mas d'Enric trenca el permís de tercer grau i encara no ha tornat a la presó

La dona havia de retornar a les instal·lacions del Catllar ahir diumenge, dia de Reis
Imatge exterior del centre penitenciari de Mas d'Enric | Guillem RS

 

 

Una reclusa del Centre Penitenciar de Mas d’Enric, al Tarragonès, no ha tornat a les instal·lacions després de gaudir d'un permís de tercer grau. Segons ha pogut confirmar TarragonaDigital, aquesta interna havia de retornar al centre del Catllar ahir diumenge, dia de Reis però, a hores d’ara, encara no ha comparegut davant de les autoritats.

 

Tal com afirmen fonts oficials, no es tracta d’una persona perillosa —no ha comès delictes de sang— i aquests fets no són considerats una ‘fuga’, en el sentit estricte de la paraula, sinó un «trencament de permís». Els Mossos d’Esquadra ja han rebut l’ordre de cerca i, quan la interna torni a la presó, li aplicaran les mesures corresponents.

 

El nombre de presos que no tornen després d'un permís és molt baix

Aquesta mena de conductes són poc habituals a les presons del nostre país. Segons dades oficials del 2018, només un 0,01 per cent d'aquests permisos es van trencar durant tot l'any passat.

 

Imatge de l'accés al mòdul 4 de la presó Mas d'Enric, al Catllar | TarragonaDigital.com

 

Troben un pres de Mas d'Enric mort a la seva cel·la

El passat 8 d'octubre, un pres de Mas d'Enric va ser trobat mort a la seva cel·la. L'home, de 32 anys, era natural de Reus i havia de complir condemna fins a l'any 2021 per un delicte de robatori amb violència. Els fets van tenir lloc durant el primer recompte del dia, quan els funcionaris van notar l'absència del reclús. De seguida, en irrompre a la seva cambra, diversos agents del centre penitenciari hi van trobar el cos de l'home, sense vida.

 

Segons les primeres informacions publicades, el pres s'hauria suïcidat tot i que, amb l'avanç de la investigació, la hipòtesi d'una sobredosi va guanyar pes. Tal com es va poder saber, el presidiari era consumidor habitual de substàncies estupefaents.

 

Comentaris