URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Les preses de 'El Acebuche' esperen l'arribada d'Ana Julia: «Li farem la vida impossible, no serà capaç ni de dormir tranquil·la»

Les qui podrien ser les seves companyes volen «venjar-se» perquè «els nens són sagrats»

Ana Julia Quezada
Ana Julia Quezada ingressarà a la presó de 'El Acebuche' per l'assassinat de Gabriel Cruz   | RTVE

  

Ana Julia Quezada, la responsable de la mort de Gabriel Cruzsegurament ingressarà aquest dijous, 15 de març, a la presó de 'El Acebuche', situada a deu quilòmetres de la capital d'Almeria. L'autora del crim accedirà al centre penitenciari des del mòdul d'ingressos perquè encara no s'ha decidit la seva ubicació.

Els funcionaris ja preveuen que serà una arribada conflictiva. De fet, les preses que estan al mateix centre estan disposades a «venjar-se» d'ella perquè no entenen com ha pogut matar un nen de vuit anys. El jutge es va reunir amb el director de la presó, Miguel Ángel Cruz, per parlar d'aquest assumpte que tant els hi preocupa, després d'haver escoltat la seva declaració i decretat el seu ingrés a 'El Acebuche'.

La temuda rebuda

«Moltes preses volen venjar-se i esperen poder trobar-se amb Ana Julia a la presó», aquesta era una de les confessions d'un dels funcionaris de la presó recollides pe diari 'Periodista Digital'. Ara tothom està pendent de la seva arribada.

La majoria de les qui podrien ser les seves companyes són d'ètnia gitana i asseguren que «els nens són sagrats». «Li farem la vida impossible, no serà capaç ni de dormir tranquil·la», asseguraven les preses. La seva integritat física podria perillar i, inclús, la seva vida, així com temen els funcionaris. Per aquest motiu, estan pensant com podrien reforçar les mesures de seguretat. Entre les opcions per augmentar la seva seguretat, hi hauria la dedeixar-la sola en una cel·la.

Centro Penitenciario 'El Acebuche'
El centre penitenciari 'El Acebuche' | Arxiu

Volen que compleixi la condemna a la República Dominicana 

Més de 380.000 persones han firmat una petició perquè Ana Julia hagi de complir la condemna a la República Dominicana i, doncs, ingressi en una de les presons d'allà. Les signatures s'estan recollint a través de la plataforma 'Change.org', des d'on se sol·licita «que sigui reclamada pel Departament de Justícia de la República Dominicana i sigui obligada a complir una pena de presó perpetua a algunes de les presons del seu país d'origen pel presumpte assassinat del petit Gabriel Cruz Ramirez». 


Comentaris

envia el comentari