URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

A presó per violar les amigues menors d'edat de la seva filla assegurant que era un ritual per salvar-les

L'home de Barcelona ha estat condemnat 18 anys per dues agressions sexuals a noies menors | Els hi deia que els seus pares podrien morir si no tenien sexe amb ell
Imatge d'arxiu de la façana de l'Audiència Provincial de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

L'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat un home per haver violat dues noies menors d'edat en diverses ocasions aprofitant-se d'ells assegurant que era un ritual per expulsar mals esperits i evitar que les seves famílies patissin accidents de trànsit o que fins i tot morissin. Javier D. s'aprofitava dels problemes de dues amigues de la seva filla de 15 anys per mantenir-hi relacions sexuals, sent, segons ell, l'única manera d'expulsar les males vibracions del seu interior.

 

L'home gaudia d'una posició de força sobre les noies, en ser el pare d'una de les seves millors amigues. Quan les noies s'hi resistien, ell, tot i que no feia servir la violència, sí que les intimidava dient que els problemes per la seva família encara podrien ser molt pitjors. El jutge ha condemnat a l'home per agressió sexual continuada per la intimidació que exercia sobre les dues menors d'edat.

 

Rituals sexuals per treure mals esperits

L'home haurà d'estar 18 anys a la presó —en un principi el fiscal en demanava 45— i la seva parella, la mare de la filla, 9 anys i dos mesos. Segons l'Audiència Provincial la mare també intimidava a les dues noies per tal que accedissin als «rituals» del pare i que mantinguessin relacions sexuals amb ell. Segons la interlocutòria judicial, que s'ha conegut avui, l'home mantenia relacions sexuals amb penetració vaginal, oral i anal amb les dues menors d'edat. Una d'elles, i segons consta provat, es va negar a mantenir relacions anals però l'home la va pressionar assegurant que aquesta pràctica, concretament, era la més important per la «curació dels seus mals i la conjuració de perills futurs».

La mare i parella del condemnat, Mónica G. també s'encarregava de programar el dia i l'hora que les dues noies havien d'anar a casa d'ells —vivien la parella i la filla— per tenir les relacions sexuals amb el seu marit per alliberar els mals esperits.

 

La seva filla iniciava a les noies al «ritual» del seu pare

No s'ha pogut confirmar si la filla de la parella, de 16 anys, també havia estat víctima del pare i si també s'havia vist obligada a fer aquest «rituals». Els ponents de la sentència no ho poden acreditar, però sí que creuen que la filla va ser la que va iniciar a les dues noies en els rituals del seu pare, assegurant que era expert i coneixedor de pràctiques estil vudú que havien funcionat amb anterioritat.

 

Les dues noies primer van accedir als rituals per la convicció de la seva amiga, de la mare d'ella i del seu pare, qui va acabar abusant d'elles, per la força de la intimidació i l'amenaça per possibles fets que podrien patir els seus pares. La sentència s'aferra a aquesta superioritat per acreditar l'agressió sexual, que o bé necessita violència física o intimidació.

 

De 45 anys a 18 per no poder provar agressió a la seva filla

En un primer moment la Fiscalia va demanar 45 anys de presó per ell i 9 per ella. Finalment l'Audiència Provincial l'ha condemnat a 18 anys de presó i l'ha absolt, igual que a la seva parella, del delicte d'agressió sexual a la seva filla, fet que ha fet rebaixar la pena imposada. El matrimoni haurà de pagar una indemnització de 10.000 a cada una de les noies agredides sexualment i ell, quan hagi complert la pena, estarà sota llibertat vigilada durant cinc anys. La dona, com a còmplice de les agressions sexuals del seu marit, haurà d'estar 9 anys i 2 mesos a presó i un any de llibertat vigilada quan s'esgoti la condemna.