Presó provisional sense fiança per abusar sexualment d’una menor d’11 anys a Blanes

L'escola de la menor va ser qui va alertar del cas després que la mare d’una amiga de la víctima ho expliqués als professors

Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

El jutjat d'instrucció número 4 de Blanes, municipi de la comarca de la Selva, ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per al jove de 24 anysdetingut aquest passat 6 de gener per abusar sexualment d'una nena d'11 anys.

La magistrada va prorrogar la detenció de l'acusat aquest dijous 7 perquè s'havien de practicar noves diligències abans de prendre-li declaració i decidir si finalment entrava a presó. Els Mossos d'Esquadra van detenir a l'home, de 24 anys i d'origen senegalès, dimarts a la tarda.

La mare d'una amiga de la menor va alertar als professors

Segons fonts del cas, el sospitós tindria relació amb l'entorn familiar de la nena. L'escola de la menor va ser qui va alertar del cas després que la mare d'una amiga de la víctima ho expliqués als professors, segons apunta TV3.

Aleshores, es va activar el protocol per suposats abusos i van traslladar la menor a un centre mèdic per fer-li una exploració. Tanmateix, quan la mare de la nena d'11 anys va ser coneixedora dels fets, va interposar una denúncia als Mossos d'Esquadra.

Segons els Mossos, els abusos haurien passat a finals dels 2018, però encara no s'ha pogut aclarir si els abusos sexuals que va patir la víctima menor van ser puntuals o de forma continuada.

22 anys i 3 mesos de presó per violar un menor a Blanes

L'Audiència de Girona va condemnar a 22 anys i 3 mesos de presó l'acusat, Miguel Ángel Nieto, de violar repetidament un menor de 15 anys a Blanes, a la comarca de la Selva. També va estar tres anys fent servir perfils falsos o amenaçant-lo a través de les xarxes socials per aconseguir que li enviés fotografies i vídeos pornogràfics.

Segons recull la sentència del cas, en algunes imatges de contingut sexual, la víctima menor d’edat apareixia amb el seu germà o el seu cosí, ambdós també menors i amb una discapacitat. 

El condemnat va aconseguir, amb enganys, que el menor li enviés a través de Skype i Whatsapp fins a 250 fotografies i dos vídeos de contingut sexual. També hi havia gravacions on la víctima feia tocaments al seu germà que aleshores tenia 17 anys i té un discapacitat del 65% o es banyava despullat amb un cosí de 8 anys, també discapacitat. 


Comentaris

envia el comentari