Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Condemnat un avi de Girona per abusos sexuals a la seva neta de nou anys

Els fets es van produir l'any 2006, quan la nena tenia només 9 anys, i no es van denunciar fins al 2013
L'Audiència de Girona l'ha condemnat a 14 anys de presó | Europa Press

 

Un veí de Girona, concretament del municipi de Riells i Viabrea, ha estat condemnat a 14 anys de presó per haver abusat sexualment de la seva neta, que llavors tenia 9 anys, de forma continuada durant dos mesos el 2006. La nena va trigar uns set anys a denunciar, i ha estat ara quan, finalment, l'Audiència de Girona ha condemnat l'autor dels fets.

 

L'avi està acusat d'un delicte continuat d'agressió sexual per realitzar tocaments a la nena en les seves zones íntimes i, fins i tot, intentar forçar-la a realitzar-li una fel·lació, segons informació de 'El Español'. Uns fets que es van produir durant els mesos de juliol i agost de 2006 de forma habitual, segons el relat de la víctima.

L'avi anava a casa del seu fill a 'jugar' amb la nena

Segons la informació reflectida a la sentència del cas i recollida per 'El Español', l'avi tenia accés fàcil a la casa on vivia la petita, de nou anys d'edat. Tenia un taller just a la planta baixa de l'edifici al qual residia el seu fill, pare de la seva neta. Per aquest motiu tenia accés a la casa en qualsevol moment.

 

Aprofitant aquest fet, segons el mitjà ja citat, l'home entrava a l'habitació on jugava la seva neta, normalment sola. Segons la sentència del cas, l'avi li deia que jugarien «a un joc que li agradaria molt, i li feia tocaments als pits i la zona genital», tot això «en un nombre indeterminat d'ocasions». Li realitzava tocaments, va començar per sobre de la roba però després va passar a fer-los per sota.

 

No només això, sinó que, en alguna ocasió va intentar que la nena li fes una fel·lació. Per evitar que plorés li tapava la boca i si volia marxar la retenia agafant-la del canell. A més, la tenia amenaçada, li deia que tot el que passava entre ells era «un secret» i que si ho explicava l'única que faria seria que els seus pares se separessin i a ella l'enviarien a un reformatori.

La nena no va atrevir-se a dir-ho als seus pares

Per aquest motiu la petita no va dir res fins a l'any 2013, quan els seus pares es van divorciar, ja que, per complir el règim de visites, ella hauria d'haver viscut temporalment amb el seu avi. «Les paraules van tenir efecte tenint en compte l'ascendència que tenia sobre la nena i el temor que li provocava», hi ha escrit a la sentència.

 

Un cop es van denunciar els fets, el cas s'ha investigat fins que s'ha celebrat el judici que ha donat plena credibilitat a la versió explicada per la menor. «El seu testimoni ha estat clar, lògic, coherent, persistent i lineal al llarg de tot el procediment», posa a la sentència, segons 'El Español'.

 

Per tots aquests fets, l'Audiència de Girona ha condemnat l'home a 14 anys, tres mesos i un dia de presó. A més, no es pot apropar a la seva neta ni comunicar-se amb ella durant 10 anys i ha de donar una indemnització de 15.000 euros pels danys morals que li ha pogut ocasionar.