ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Decreten presó per un altre dels nou detinguts per la violació múltiple de Sabadell

Considera que va ajudar a crear la «intimidació ambiental» que va facilitar les agressions

Policia Local de Sabadell
Decreten presó per un altre dels nou detinguts de la violació de Sabadell | Policia Local de Sabadell

L'Audiència de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per a un altre dels nou detinguts per la violació múltiple al barri de Can Feu de Sabadell, J.B. El jutge instructor havia decidit inicialment deixar-lo en llibertat, però l'Audiència ha estimat un recurs de l'acusació particular i de la fiscalia i ha dictat una ordre de recerca i detenció.

El tribunal constata que l'investigat estava present en el local quan un altre home va portar la jove per la força i ell i dos individus més la van violar en una estança contigua. L'investigat no només no va ajudar la víctima, sinó que l'Audiència considera que la seva presència «va ajudar a crear la intimidació ambiental que va facilitar l'execució de les agressions» i que va fer que la noia ni tan sols es plantegés la fuga.

J.B. té una ordre de detenció i no té residència legal. Segons l'Audiència, tampoc té arrelament, ja que treballa quan pot a la construcció i recull xavalla. És per això que creu que hi ha un «altíssim risc de fuga». El tribunal pren aquesta decisió per majoria però amb un vot particular en contra.

  

Per aquesta causa hi ha un altre home a la presó, M.A., ja que se'l considera un dels tres autors de les violacions. Els altres set detinguts estan en llibertat, però un d'ells, K.O., no s'ha presentat a les compareixences periòdiques fixades pel jutge i hi ha una ordre de recerca contra ell. 

Un dels detinguts pels Mossos per la violació triple de Sabadell sortint dels jutjats.
Un dels detinguts pels Mossos per la violació triple de Sabadell sortint dels jutjats. | CatalunyaDiari

El novè detingut de la ‘Manada de Sabadell’, en llibertat per un error

Fa pocs dies, els Mossos d’Esquadra van posar a disposició del jutge el novè detingut del grup de joves que, presumptament, van protagonitzar una violació grupal a una noia de 18 anys de Sabadell, el passat mes de febrer. El jove, de nacionalitat marroquina, va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial. Tot i que està imputat en la causa, va sortir impune del delicte, tal com explica ‘elCaso.cat’.

Segons va exposar el jutge, només existia un indici contra el detingut que era la roda de reconeixement que es va fer en seu judicial amb la víctima. Finalment, es va invalidar, ja que tot i que la noia ha reconegut com un dels que va cometre abusos contra ella, el jutge va enxampar l’advocat de la noia parlant en veu baixa amb la víctima.


Comentaris

envia el comentari