Presó pel fisioterapeuta del primer equip del Barça per abús sexual

Feia 30 anys que treballava al club i havia estat coordinador dels fisioterapeutes i de l'equip de primera divisió

L'escut del Barça a la sortida del túnel de vestidors del Camp Nou
Feia 30 anys que treballava al club i havia estat coordinador dels fisioterapeutes i de l'equip de primera divisió | Europa Press

L'Audiència de Barcelona ha condemnat un històric fisioterapeuta del Barça a 4 anys de presó per abusar sexualment d'una companya quan la tractava. Jaume Jardí Llorente, el condemnat, feia 30 anys que treballava al club i havia estat coordinador dels fisioterapeutes i de l'equip de primera divisió. Des del 2016 s'ocupava dels empleats. 

Els fets van tenir lloc a finals d'aquell mateix any, quan Jaume Jardí Llorente va fer massatges a la vagina d'una administrativa sense guants, introduint i traient els dits i tocant-li els pits. La fiscalia demanava 7 anys de presó i l'acusació particular, 9. La treballadora va aturar un primer intent en la tercera sessió quan va baixar fins al pubis però ella va dir-li que tenia la regla. En la quarta sessió, sense el seu consentiment, és quan va arribar a la vagina.

Tranquil·litzants i de baixa durant dos mesos

Per fer-ho, primer li va aixecar la cama per fer-li mal. Llavors va començar a tractar l'engonal i va passar a la vagina. Li va tocar els pits i li va estirar els mugrons. La dona va sortir trasbalsada i li va explicar a una companya de feina de seguida, que també va testificar al judici. Va haver de ser tractada amb tranquil·litzants i va estar de baixa durant dos mesos. Ell va ser despatxat.

En canvi, la defensa va argumentar que ella tenia molèsties i havia autoritzat el tractament a la vagina, cosa que ella nega. També assegura que la direcció dels serveis mèdics va induir la denúncia perquè ja l'havien apartat com a coordinador de fisioterapeutes.

Dos anys sense veure a la víctima i 10.000 euros d'indemnització

L'Audiència dona credibilitat al testimoni de la víctima i també al de la companya de feina i altres persones a qui la dona va explicar el que li havia passat. El condemnat haurà d'estar dos anys lluny de la víctima i li haurà de pagar 10.000 euros, a més de les costes. D'aquesta quantitat de diners en respon l'assegurança com a responsable civil directa i el Barça com a responsable civil subsidiari.

El condemnat també ha ocupat posicions com a responsable a l'Hospital sant Joan de Déu, Trauma Salut, Elit Performance i al Barça, segons publica el mitjà digital 'El Caso'. Ja treballant pel club blaugrana, va estar un total de set anys al primer equip, i un fins a deu anys treballant pels professionals del Palau Blaugrana com a responsable d'osteopatia, fisioteràpia i readaptació.


Comentaris

envia el comentari